Ticaret Bakanlığı Kooperatifleşme Genel Müdürü projeleri övdü!

Ticaret Bakanlığı Kooperatifleşme Genel Müdürü projeleri övdü!

Ticaret Bakanlığı Kooperatifleşme Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, El Emeği Pazarı ve Mikrokredi Ofisi standlarına ziyaret gerçekleştirerek, projeyi övdü.

A+A-

Ticaret Bakanlığı'nın faaliyete almış olduğu Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni projesi doğrultusunda, Denizli'yi ziyaret eden Ticaret Bakanlığı Kooperatifleşme Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi El Emeği Pazarı ve Mikrokredi Ofisi'nin Bayram Meydanı'nda açtığı standlara ziyarette bulundu.

 

El Emeği Pazarı ve Mikrokredi Ofisi'nin kadınlara daire gerçekleştirdiği çalışmalarla alakalı bilgiler alan Seymenoğlu, her iki projeyi de takdirle karşıladığından bahsetti.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci açıklamalarda bulunarak, Denizli'nin Ahi Evranların yaşamış olduğu bir şehir konumunda bulunduğundan bahsederek, eknominin içinde ticaretin kendi kurallarının olduğunu fakat yerel yönetimler olarak kendilerinin dezavantajlı olarak adlandırılan kesime pozitif ayrımcılık yapabildiklerini belirtti. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal projelerin en çok uygulandığı alanlardan birinin Kent Konseyi olduğuna dikkat çeken Değirmenci, Kent Konseyi çatısı altında olan El Emeği Pazarı adında kadınlara tanınan bir avantaj bulunduğunu dile getirdi.

 

Kadınların el emeklerini söz konusu pazarda satarak aile ekonomilerine katkıda bulunduklarından bahseden Değirmenci, aynı şekilde Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile beraber faaliyete alınan Mikrokredi Ofisi'nin olduğunu belirtti. Bu ofiste de imkanlar çerçevesinde kadınlara kaynak sağlandığına dikkat çeken Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlara maddi imkanlar sunma gayreti içinde olduklarını ve toplumun değerlerinin yeniden yaşanmasını ve yaşatılmasını istediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.