Tesadüf Eseri Ortaya Çıktı

Tesadüf Eseri Ortaya Çıktı

Denizli ilinde ikamet eden, Almanya'da emekli olan 70 yaşındaki Meryem Darbaz, hayat boyunca okuma yazmayı çok istedi ama bir türlü fırsat bularak, öğrenemedi. Çocukluk senelerinde babası tarafından hiç okula gönderilmemiş olan Darbaz, onca seneni ardında

A+A-

Merkezefendi'deki Necla-Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 'Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor' projesi çerçevesinde, Almanya'da işçi olarak çalışarak emekli olan 70 yaşındaki Meryem Darbaz'ı, Adalet Mahallesi'ndeki evinde ziyarette bulundular. Proje çevredeki yaşlılara yardım etmek, onları  telefon dolandırıcılarına karşı uyarmak ve onların kullanmış oldukları ilaçların son kullanma tarihlerinin geçip geçmediğini denetleyen öğretmenler ve öğrenciler, Meryem Darbaz'ın okuma yazma bilmediğini öğrendiler.

İki Şeyi Çok İstiyordum

Eşi ile 1968 senesinde Almanya'ya gittiklerini ve Köln kentinde pastanede çalışmaya başladığını ifade eden Darbaz, Almanya'da uzun seneler çalıştığını fakat bir türlü okuma yazmayı öğrenemediğini, Almanya'da kurslara gidip öğrenmek istediğini fakat çalışma saatlerinin bana uymadığını senelerdir ehliyet almayı ve okuma yazmayı öğrenmeyi çok istediğini, Tapuda, görevlinin 'Okudum, anladım' yazmasını istediğini ama bilmediğinden görevliler ile tartıştıklarını belirtti.

Necla-Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Adem Özel ve öğrencileri, Darbaz'ı okuma yazma kursuna gitmesi için Merkezefendi Halk Eğitim Merkezi'ne götürüp kayıt ettirdiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.