TES, Derya Öğretmene Sahip Çıktı

TES, Derya Öğretmene Sahip Çıktı

TES, Derya Öğretmene Sahip Çıktı

A+A-

Geçen hafta öğrencisi tarafından darp edilen Edebiyat öğretmeni Derya Çakıroğlu için basın açıklaması yapan Çivril Türk Eğitim Senliler,Derya Öğretmen bizim Nene Hatunumuzdur dediler.

Türk Eğitim Sen (TES) Çivril Beyce Sultan Teknik ve Anadolu Endüstri Meslek Lisesinde öğrencisi tarafından darp edilen Edebiyat Öğretmeni Derya Çakıroğlu’na sahip çıktı.

Çivril Cumhuriyet Meydanı önünde basın açıklaması yapan TES Çivril İlçe Temsilcisi Erhan Akgöz. Derya öğretmene uygulanan şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi.

DERYA ÖĞRETMENE ATILN TEKME BİZE ATILMIŞTIR

TES Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan ve Başkan Yardımcısı Ali Çubukçu’nun da basın açıklamasında konuşan TES Çivril İlçe Temsilcisi Erhan Akgöz. “Bugün hepimiz derya öğretmeniz. Ona atılan tekme bize atılmıştır. Onu korumayan idare bizi de korumamıştır. Ona sahip çıkmayan bize de sahip çıkmamıştır. Derya öğretmene atılan tekme aslında görevi başında çalışan Mahkeme başkanına ,Belediye çalışanına, Sağlık çalışanına, Vergi memuruna, Polisine , askerine Kanuna , nizama velhasıl topyekun Devletin kamu çalışanına atılmıştır. Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin Vatandaşlar karşısında görünen yüzleriyiz. Biz öğretmenler her sabah Bu ülkenin çocuklarına daha iyiyi daha güzeli öğretmek için kilometrelerce yol gidiyor, okullarda soba yakıyor, hasta çocuklara ilaç alıyor, pansiyonlarda onları bekliyor, Bir gülen yüz olmaları için mum misali eriyoruz” dedi.

“DERYA ÖĞRETMEN SHİPSİZ DEĞİLDİR”

Derya Öğretmene sonuna kadar sahip çıkacaklarını kaydeden Akgöz. şöyle konuştu: “Bu emeğimizin karşılığı ne bireysel, nede toplumsal olarak bu olmamalıdır. Derya öğretmen bizim nene Hatunumuzdur; Bizim Kara Fatma’mızdır. Bizim çalıkuşumuzdur. Bizim Halide Edibimizdir… Öğretmene dayak Hele ki bayan öğretmene her türlü şiddet, mobing bizimde kırmızı çizgimizdir… Atılan bu tekme ile burada bulunan tüm eğitim çalışanları kendimizi tekmelenmiş hissettik, hissetmekteyiz. Bu ülkenin geleceğine harç taşıyan eğitim neferleri olarak bu olay gücümüze gitti ağırımıza geldi.. Derya öğretmenin belki karnına geldi ; Ama bizim kalbimize ruhumuza geldi… Bu ağırlığı hep beraber kaldıracağız. Şiddet mağduru tüm mazlumları Kudüs’te Myanmar’da Kosova’da Dağlık Karabağ’da Hatta Doğu Türkistan’da nasıl sahipleniyorsak, Evimizin önündeki, gözümüzün önündeki Duygusal şiddete de, fiziksel şiddete de Her türlü ayrımcılığa da önce insan olduğumuz için karşı çıkacağız… Üyemizin her türlü adli ve idari haklarını da koruyacağız.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.