Termal Sağlık Zirvesi Tamamlandı

Termal Sağlık Zirvesi Tamamlandı

Termal Sağlık Zirvesi Tamamlandı

A+A-

Dünyada termal kent alanında uzmanlaşmış, 52 ülkeden yerli-yabancı 300’e yakın kişinin katıldığı ve 4 gün süren “2.Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Zirvesi” tamamlandı. Pamukkale Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen zirvede konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Termal sağlık turizminde ilçemizin Türkiye’de bir numara ve başkent olmasını istiyoruz. Uzun vade de dünyanın önde gelen merkezlerden biri olacağımızı iddia ediyorum” dedi.

Ekonomi Bakanlığı başta olmak üzere, Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi, Pamukkale Belediyesi işbirliği ve Güney Ege Kalkınma Ajansı, Denizli Ticaret Odası, DENTUROD, TÜRSAB ve THTC gibi kurumların desteği ile düzenlenen “2.Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Zirvesi” 20-24 Eylül 2017 tarihleri arasında 52 ülkeden sağlık bakanlığı temsilcilerinin, doktorların, fizik rehabilitasyon uzmanlarının ve 250 yerli seyahat ile sigorta acentesi temsilcisinin katılımıyla tamamlandı. Denizli’nin tanıtımına çok büyük bir katkı sağlayarak, Pamukkale ve Karahayıt’ın termal turizm destinasyonu haline getirecek olan dört günlük program dahilinde, zirveye katılan yerli yabancı 300 kişilik kafile için farklı organizasyonlar düzenlendi. Tamamen kentin tanıtımına yönelik düzenlenen program, Pamukkale Belediyesi’nin organize ettiği bisiklet turu ile başladı ve ardından Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sunumlarla devam etti.

KIRMIZI SU VE BEYAZ SU DETAYLARIYLA ELE ALINDI

“2.Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Zirvesi”nin birinci gününde gerçekleştirilen bisiklet turunun ardından, ikinci ve üçüncü gününde Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde, “Denizli’de termal turizmin dünü bugünü”, “Denizli termal ve medikal sağlık turizmi potansiyeli”, “Termal tedavilerde deneyimlerimiz ve çalışmalar”, “Kür-yerleşim bölgesi, kür-park ve kür-bahçe için peyzaj tasarım önerileri”, “Termal sağlık kenti oluşturulması ve markalaşma”, “Romatizmal hastalıklarda termal tedavilerin etkinliği”, “Cilt hastalıklarında termal tedavilerin etkinliği”, “Tüp bebek uygulamaları”, “Zihin beden terapileri” ve “Fizyoterapi” gibi konu başlıklarından oluşan paneller gerçekleştirildi. Panelde, katılımcıların Karahayıt ve bölge hakkında katılımcıların sorularını yanıtlayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Yeni kurulan bir belediyeyiz. İlk bir yılı dikkate almazsak, Karahayıt’taki şu anda gelinen nokta, son 2 yılda ki çalışmalarımızın sonucu ortaya çıkan değişim ve dönüşümdür. Karahayıt’ı hem görsellik hem de yaşanabilirlik anlamında çok daha bir boyuta getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz çarpık yapılaşmanın önüne geçilerek, Avrupa’daki düzeyli ortamın çok daha önüne geçmek. Bu konuda üniversitemizle birlikte çalışarak 3-5 yıl sonra Karahayıt’ın bugünkü halinde çok daha güzel bir noktaya geleceğini iddia ediyorum” dedi.


“TERMALDE BAŞKENT OLACAĞIZ”

Termal turizm bölgesine sahip bir ilçe belediyesi olarak, hem Türkiye’ye hem Denizli’ye ekonomik anlamda da büyük getirileri olacak 2.Uluslararası Termal Sağlık Turizmi zirvesi’ne ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyduğunu ifaden Başkanı Gürlesin, “Turizm bölgemizde planlarımızı adım adım uyguluyoruz. Gönül hepsinin bir anda olmasını istiyor ama bazı şeylerin zamana ihtiyacını olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Pamukkale Belediyesi olarak, binaların mimarisinden tutun da rengine kadar planlı çalışmalar gerçekleştirerek Termal Sağlık turizminde Türkiye’de başkent olmak istiyoruz. Buna ilaveten de uzun vade de Dünya’da da önde gelen merkezlerden biri olması çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, zirvenin son gala yemeğinde yaptığı konuşma da “Gelişmekte olan bir bölgeyiz. Özellikle termal sağlık alanında da çok iddialıyız” diyerek, katılımcılara her fırsatta Karahayıt ve Pamukkale’nin kırmızı ve beyaz suyuyla eşsiz bir yer olduğunu vurguladı. Gürlesin, Pamukkale Belediyesi olarak Karahayıt ve Pamukkale bölgesinde gerçekleştirecekleri, turizm anlamında büyük katkıları olacak projeler hakkında da sunumlar gerçekleştirerek, katılımcılara bilgiler aktardı.


“HEDEFLERİMİZ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Başkan Gürlesin, son olarak, “Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi başta olmak üzere, Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan, Denizli Valimiz Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörümüz Hüseyin Bağ ve diğer destek veren tüm kurumlarımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Pamukkale’mizin şifalı sularını ve aynı zamanda Denizli’de termal ile medikal alanlarda gerçekleşen tedavilerimizi detaylarıyla konuştuk. Bölgemiz için çok önemli katkıları olan zirvemize katılan tüm katılımcıların şehrimizden memnuniyetle ayrılması da ayrıca gurur kaynağımızdır. Tüm katılımcılar, bölgemize hayran kaldıklarını ifade ettiler. Bizlerle bölgemizin gelişimine katkı olacak fikirlerini ilettiler. Bizler de memnuniyetimizi dile getirdik. Bizler Büyükşehir ve Pamukkale Belediyesi olarak bölgede yapmış olduğumuz yoğun çalışmalar ve geleceğe yönelik planlamalarla, bölgemizi daha yaşanabilir bir mekân haline dönüştürüyoruz. Bölgemizi uluslararası sağlık turizmine hizmet vermeye hazır hale getiriyoruz. Hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımız hızla devam ediyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.