Telefonlarını Dinlemeyin!

Telefonlarını Dinlemeyin!

Denizli Valiliğinin defalarca uyarısına rağmen dolandırıcılar Denizli Valiliği ve Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ile Vali Yardımcıları ve Özel Kalem Müdürlüğünün ismini kullanarak işadamlarını dolandırmaya devam ediyor.

A+A-

Son olarak bugün yaşanan olay ve dolandırıcıların oyunu akıllara durgunluk verdi.

Dolandırıcılar, işadamlarını arayarak önce Denizli Valiliğinden aradıklarını belirtip yakın bir tarih vererek Denizli Valisinin kendilerini ziyarete edeceğini söyleyerek kapı açıyor. Daha sonra işin içerisine Denizli Basınını da karıştırarak ‘yaptığımız işleri basından takip ediyorsunuz değil mi?’ sorusuyla telefonun karşısındaki işadamını tamamen kilitliyor. En son olarak da Engelli Vatandaşlar için bir proje yapıldığını ve 223 adet tekerlekli sandalye alındığını ve bunlardan sadece 11 adetinin parasının ödenmediğini ve bu 11 adet tekerlekli sandalyelerin de işadamlarının almasını istedikleri belirtiyor. Telefondaki dolandırıcı son vuruşu ise geriye kalan tekerlekli sandalyelerin parasının bugün yatması gerektiğini söyleyerek bir hesap numarası vererek 3000 TL yatırılmasını talep ediyor. Dolandırıcıların bu yapmış olduğu görüşmeler işadamları tarafından şikayet edilince Valilik ve Denizli Emniyeti harekete geçti ve soruşturma başlatıldı. Verilen hesap numarasının valiliğe ait olmadığını söyleyen işadamlarına ise dolandırıcılar ‘anlaşma yaptığımız medikal firmasının iban numarası’ oyununu sergiledi.  

Konu hakkında bir açıklama yapan Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, tüm vatandaşlarımızı yeniden uyararak, ‘’Denizli Valiliğinin hiçbir şekilde telefonla böyle bir yardım ve bağış istemi olamaz. Vatandaşlarımız bu konuda son derece dikkatli olsun. Denizli Valiliği veya Vali Yardımcıları hatta Özel Kalem Müdürlüğümüz, işadamları veyahut vatandaşları arayarak böyle bir talepte asla bulunmaz ve bulunamaz.

Bu şekilde bir arama ile karşı karşıya kaldığınızda telefonu o kişinin suratına kapatın. Vatandaşlarımız kesinlikle bu dolandırıcıların tuzağına düşmesin. Böyle olayları ise hemen Denizli Valiliğine veya Denizli Emniyetine bildirmelerini vatandaşlarımızdan rica ediyoruz’’ şeklinde konuştu. 

Valiliğimizin ve herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adını kullanarak telefon vb. yöntemle yardım toplamaya çalışan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesini, tedbir amaçlı olarak da böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın öncelikle Valiliğimiz Özel Kalem Müdürlüğü ile görüşerek durumu bildirmelerini (0258-265-18-82), ardından Emniyet Müdürlüğü’nün (155) veya Jandarma Komutanlığı’nın (156) numaralı telefonlarını arayarak ihbarda bulunulması önemle rica olunur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.