Tekstil ve Konfeksiyon Rüzgârı Arkasına Aldı

Tekstil ve Konfeksiyon Rüzgârı Arkasına Aldı

Tekstil ve Konfeksiyon Rüzgârı Arkasına Aldı

A+A-

Tekstil ve Hazır Giyim Sektörleri İstişare Toplantısı, 24 Şubat 2018 Cumartesi günü Denizli’de düzenlendi. Denizli İhracatçılar Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektör Kurulu ve İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu ve İTHİB Başkanı İsmail Gülle, TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ile Türkiye’nin tekstil ve hazır giyim sektörlerinin önde gelen birlik ve kurumlarının başkanları ve temsilcileri katılım sağladı.

            Açılış konuşmalarıyla başlayan ve ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Başkanlığında devam eden Tekstil ve Hazır Giyim Sektörleri İstişare Toplantısı’nda, 2017 yılında artış trendi yakalayan ve performansını 2018 yılında da güçlü bir şekilde devam ettiren tekstil ve hazır giyim sektörlerinde yaşanan gelişmeler ele alındı.

Tekstil ve Konfeksiyon Rüzgârı Arkasına Aldı…

            Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci başta olmak üzere konuklara katılımlarından dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan, dünya piyasalarında yaşanan olumlu havanın da etkisiyle, rüzgârı arkalarına aldıklarını belirten TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert,  Denizli’nin ihracatta en önemli sektörünün tekstil ve konfeksiyon olduğunu belirterek, yıllık yaklaşık 1,4 milyar USD’lik tekstil ve konfeksiyon ihracatıyla ülke ekonomisine sundukları katkının altını çizdi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

            “Tekstil ve konfeksiyon sektörleri her ne kadar ayrı sektörler gibi görünse de, aslında bir bütünün önemli ve adeta ayrılmaz iki parçası. İlimiz ihracatında da tekstil ve konfeksiyon önemli bir pay alıyor. Hem ihracat pazarlarımız genişliyor hem de ihracatçı sayımız hızlı bir şekilde artıyor.

            2014 yılında 129 olan ihracat pazarımızı, 2017 yılında 157’ye çıkardık. Benzer şekilde, 2014 yılında 504 olan ihracatçı sayımız, bugün 622’ye ulaşmış durumda.

            Değinmek istediğim önemli noktalardan biri de, tekstil ve konfeksiyonun en önemli alt sektörlerinden birinin ev tekstili olduğu. Bilindiği gibi; ülkemiz dünya ticaretinden binde dokuz dolaylarında pay alırken; ev tekstili sektörümüz, dünya ev tekstili sektöründen yaklaşık yüzde 3,5 pay alıyor. Ülkemizin gerçekleştirdiği yaklaşık 3 milyar USD’lik ev tekstili ihracatının hemen hemen yarısı ilimizden yapılıyor.

Bugün burada aramızda bulunan tekstil ve konfeksiyon sektörünün önemli kurumlarının başkanlarına, temsilcilerine, Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektör Kurulu ve İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu ve İTHİB Başkanı İsmail Gülle’ye şahsım ve Yönetim Kurulumuz adına teşekkürlerimi sunuyorum.”

Tasarım Finali Heyecanı Yaşandı…

Tekstil ve Hazır Giyim Sektör Kurulu Üyeleri, toplantının hemen ardından yoğun ve coşkulu bir katılımla düzenlenen Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması’na da konuk oldu. 10 finalistin kıyasıya yarıştığı final gecesinde, üç boyutlu tasarımlar sergilendi.

            Final gecesinin açılış konuşmasını gerçekleştiren TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, final gecesinde kendilerini yalnız bırakmayan tüm konuklara teşekkür etti ve şunları söyledi:

            “Bugün bizim için ayrıca önemli. 6.sını gerçekleştirdiğimiz tasarım yarışmamızda tekstil ve hazır giyim sektörlerinin çok değerli başkanları ve temsilcileri de bizimle birlikte. 1,5 USD olan kg başına ortalama ülke ihracatımız tekstil sektöründe neredeyse 8 USD seviyelerinde. Birlik ve beraberlik içinde; Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşmaya daha çok odaklanarak bu rakamı çok daha üst noktalara taşıma hedefindeyiz.”

Dereceye girenlerin açıklanmasının ardından Hazır Giyim Sektör Kurulu ve İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, finalistlere İstanbul Moda Akademisi’nde istedikleri bir eğitimi alma imkânı sağlayacaklarını ifade etti.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.