Teknofest’ten Başarıyla Döndü

Teknofest’ten Başarıyla Döndü

Aselsan’dan davet alan Sarayköylü 17 yaşındaki Tolga Ünlü akıllı eğitim robotu “Teachbot”le Teknofest İstanbul’da ‘İnsanlık Yararına Teknolojiler Eğitim’ alanında 2. Oldu.

A+A-

Türkiye’de ilk defa yapılan; teknoloji, uzay ve havacılık tutkunlarını buluşturan Teknofest İstanbul’da Sarayköylü 17 yaşındaki Tolga Ünlü akıllı eğitim robotu “Teachbot” ile Teknofest İstanbul ilinde ‘İnsanlık Yararına Teknolojiler Eğitim’ alanın 2. oldu.

Tekstilde çalışmakta olan 37 yaşındaki Gülay Ünlü’yle halı yakıma firmasında çalışmakta olan 43 yaşındaki Ramazan Ünlü’nün tek çocuğu olan Tolga Ünlü, ilkokul, ortaokul, lise çağındaki öğrencilerin okulda öğrendiği bilgileri, evde kendi başlarına pekiştirebilecekleri ve dersleri eğlenceli bir biçimde öğrenebilmesini sağlayan “teachbot” adını verdiği eğitim robotu ile ‘İnsanlık Yararına Teknolojiler Eğitim’ kategorisinde ödül aldı.

Her Zaman Yanındayız

Ödülü almış olan Ünlü’yü babası Ramazan Ünlü’yle makamında ağırlayan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Sarayköylü Tolga’yı kutladığını, Sarayköy’ün eğitimde, sporda, kültürde hep önde olan bir ilçe olduğunu, ama Teknofest’e ödül alan bir Sarayköylü genci görmenin kendilerinin göğsünü kabarttığını, Tolga’nın, teknolojiyi doğru ve olumlu yönde kullandığını, hayalinin peşinde koşan bunları başaran bir genç olarak Tolga’yı yürekten tebrik ettiklerini ve kendilerinin ellerinden gelenin fazlasını yapıp her zaman yanında olacaklarına söz verdiğini dile getirdi.

Hiçbir eğitim almaksızın yalnızca internet üstünden verilen videoları izleyip projeler ürettiğini ifade eden Ünlü, kendisinin 8. sınıftan beri böyle olduğunu, hiçbir kursa gitmeden yalnızca internet üstündeki videoları izleyip kendi kodlama oyun yazmayı öğrendiğini, yapmış olduğu proje içinse Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Sosyal Etkinlik Merkezi’nde kullanılması için başlangıç yapabiliriz dediğini belietti.

Sohbetten sonra Belediye Başkanı Özbaş, Ünlü’ye altın armağan etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.