
Tavas'taki Maden Arama İhalesinde Yeni Gelişme
Denizli'ye bağlı Buldan ilçesindeki doğal güzellikler şimdilik talan edilmekten kurtuldu.
A+A-
Kesin korunacak hassas alan ilan edilmesine rağmen, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından “maden arama ihalesi" açılan Süleymanlı Yayla Gölü, ihalenin ileri bir tarihe ertelenmesiyle şimdilik kurtuldu.
Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü. bir süre önce Denizli'nin de aralarında yer aldığı 68 ilde 766 maden sahasında altın ve gümüş ile diğer madenlerin aranması için ihale açtı. 31 Ağustos'ta yapılacağı açıklanan ihaleye göre: Tavas, Çal, Çameli, Kale ve Buldan'daki 12 saha altın, gümüş ve dördüncü grupta yer alan diğer madenlerin aranmasına açılacak.
Bu yerlerden Tavas'taki doğal güzellik Süleymanlı Yayla Gölü, ihalenin ileri bir tarihe ertelenmesiyle şimdilik kurtuldu.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleymanlı yayla gölü şimdilik kurtuldu. Ya Çal Güney arasındaki bölgenin en büyük su havzası Adıgüzeller Barajı ne olacak.Bekilli Çoğaşlı,Çal Çakırlar, Bahadınlar, Ortaköy bölgesinden geçen Büyük Menderes vadisi ne olacak? Oralarda maden arama sahası ilan edildi.
Yanıtla (0) (0)