Tavaslı Şehide 18 yıllık vefa

Tavaslı Şehide 18 yıllık vefa

Vatani görevini yaptığı Hatay’da 18 yıl önce şehit düşen komando onbaşı Halil Taşsöz, silah arkadaşları tarafından Denizli’nin Tavas ilçesinde mezarı başında anıldı. 

A+A-

18 Mart 1998’de şehit olan Halil Taşsöz’ün silah arkadaşları 18 yıldan bu yana her yıl ilçeye gelerek önce şehit arkadaşını daha sonra da ailesini ziyaret ediyor. Şehidin annesi Havana Taşsöz ve babası Abdullah Taşsöz’le bir süre sohbet eden silah arkadaşları daha sonra mezarlığa giderek dua ediyor.

Ziyarette konuşan şehidin silah arkadaşları, "Terhisimize 2 aydan az bir süre kala terörist grup ile söz konusu yaylada karşılaştık. Çok yakın mesafede çatışmalar yaşandı. Maalesef 2 arkadaşımız şehit düştü bir arkadaşımız da gazi oldu. Teröristlerden de 9’unu öldürmüştük. Terhis olduktan sonra bir karar aldık ve şehit arkadaşlarımızın mezarlarını ve ailelerini ziyaret ediyoruz. Allah mekanlarını cennet eylesin" dedi.

Baba Abdullah Taşsöz ise, "Oğlumu vatana şehit verdikten sonra arkadaşları her yıl bizi ziyarete geldiler. Bizi hiç yalnız bırakmadılar. Allah onlardan razı olsun. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun" ifadelerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.