Tavas'ta Zeybekler Günü

Tavas'ta Zeybekler Günü

Tavas’ta 16 Mayıs Milli Mücadelenin Simgesi Zeybekler Günü kutlandı.

A+A-

Bundan 99 sene evvel Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin çağrısı ile Denizli ilinden başlatılan çağrıya 16 Mayıs günü Tavas ilçesinden ses geldi. Tavas milli mücadeleyi ilk destekleyen ilçe olması sebebi ile Tavas Belediye Meclisi 03.11.2016 tarih 189 nolu kararıyla 16 Mayıs'ı Zeybekler Günü ilan etti.

Kaymakamlık bahçesinde organize edilen çelenk koyma töreni, Tavas Belediye'sinin çelenginin sunulması ile başladı. Günün önemi ile alakalı konuşmasını yapan Tavas Belediye Başkan Yardımcısı Emekli Albay İsmail Başlı, 15 Mayıs 1919'da Denizli ilinde Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin milli mücadele için yakmış olduğu meşaleye 16 Mayıs' ta yanıt veren Tavaslılar, büyük bir miting düzenleyip Milli Mücadele ruhuna ortak olduklarını, bu vesile ile Tavas Belediye Meclisinin 16 Mayıs gününü Zeybekler Günü ilan ettiğini ve Tavas'ın 1919' da göstermiş olduğu milli mücadele ruhunu gelecek nesillere aktarmayı hedeflediğini belirtti.

Tavas Halkı Yanlarında

16 Mayıs 1919 tarihinde atalarımızın başlatmış olduğu direniş meşalesinin bugün aynı ruh ile yüreklerimizde hissettiğimizi ve kalbimizin, dünyanın dört bir tarafında haksızlığa maruz kalan Müslümanlar için aynı hissiyat ile attığını dile getiren Başlı, ABD' nin orta doğuda fitneyi körükleme projesi olan büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail Devleti'nin Filistinli kardeşleri katledişi, kalbi vatanı ve dini için atan hiçbir Müslüman'ın kabullenebileceği bir şey olmadığını, Tavas halkının, haksızlığa ve zulme karşı mücadele eden Filistinli kardeşlerinin yanında olduğunu dile getirdi.

Programa Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Garnizon Komutanı Asteğmen Yalçın Yaman, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri,  daire amirleri, STK'lar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Tavas Halkı katılımda bulundu.

Program Türk bayraklarının dağıtılması ile sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.