Tavas’ta Şenlik Coşkusu

Tavas’ta Şenlik Coşkusu

Tavas Belediyesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çağırganlılar Derneği ve Çağırgan Muhtarlığı’nca organize edilen 5. Çağırgan Yörük-Türkmen Şenliği çerçevesinde oba çadırları kuruldu, Yörük göçü sahnelendi ve Kelebekli bölgesinde oba çadırları kuruldu.

A+A-

Şenliğe, Yörüklerin hayvanları otlattıkları ve sulak yer olan Kelebekli Mevkiinde başlandı. Kurulmuş olan çadırlarda Yörük ve Türkmen kültürlerine ait olan eşyaların tanıtımı yapıldı. Gelen misafirlere yayık ayran, bulgur pilavı, kuru fasulye ve aşure ikramları verildi.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol'un yapmış olduğu açılış konuşması ile beraber zeybek gösterileri, sipsi dinletileri ve aşıkların atışması ile şenlik zirve noktasına ulaştı. Daha sonra keçi sürüleri otlatılıp, temsili koyun kırkımı yapıldı. Geleneksel gelin alma ve gelin başı işlemleri gerçekleştirildi.

Hep Destek Veriyoruz

Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Yörük-Türkmen kültürünün tanıtımı ve yaşatılması için belediye olarak her zaman destek verdiklerini, bölgenin kültürel zenginliklere sahip olduğunu, Yörük kültürünün unutulmaması gerektiğini, gelenek ve görenekleri yok olmaya yüz tutan değerleri tekrardan canlandırmak, perçinlemek ve gelecek nesillere aktarmak için bu tür güzel etkinliklere sahip çıkılması gerektiğini,  bu güzel değerlerin geleceğe aktarımı ile genç nesillerin kültürüne, değerlerine, kendilerine ve geçmişlerine saygılı, gurur duyan nesiller olarak yetişeceklerini, destek ve katkılarından ötürü Başkan Osman Zolan ve Denizli Yörükleri Derneği’ne teşekkürlerini sunduğunu sözlerine ekledi.

Şenlik, akşam sularında sahne alan Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuar Sanatçısı Işıl Koç ve Halk Sanatçısı Fevzi Önder'in muhteşem performansları ile sonlandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.