Tavas'ta Kültür Yaşatıldı

Tavas'ta Kültür Yaşatıldı

Tavas Belediyesi ve Aydoğdu Muhtarlığı ortaklığında organize edilen 16. Aydoğdu Yoran Yaylası Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

A+A-

Şenliklerde oba çadırlarının kuruldu ve keçiler kırkıldı… Yayla havasının yoğun bir şekilde hissedildiği yoran yayla şenliklerine başta Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol olmak üzere pek çok bürokrat ve vatandaş katılımda bulundu.

Bizi biz yapan değerler ve kültürlerin tanıtılması ve yarına aktarılmasının önemini vurgulayan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, bölgenin, kültürel zenginliklere sahip olan Anadolu kültürünü bugünlere taşımayı başarmış olan bir mahalle olduğunu,  eski adı ile Abaz, yeni adı ile Aydoğdu mahallesinin senelerden beri süre gelen şenliğini tekrar heyecanlandırmak,  şenliğe sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarmak amacı ile şenliğin devamını sağlamaya gayret edeceklerini,  kültürü, Yörüklüğü anlatacaklarını,  tarihine, geçmişine ve geleceğine emin bakan, gurur duyan nesiller olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini belirtti.

23 Oğuz Boyu Burada

Yapılan çalışmalar ve araştırmalar neticesinde, 24 Oğuz boyunun 23 tanesinin bu bölgelerde olduğunu, kültüre sahip çıkılmasının gerekliliğini,  bu şenliğin organize edilmesinde emeği geçen herkese başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a, muhtara, vatandaşlara, zeybek ekibine teşekkürlerini sunduğunu sözlerine ekledi.

Pek çok vatandaşın katılımları ile  yapılan şenlik, unutulmaya yüz tutan Yörük kültürünü hatırlatmak için yapılan keçi kırkımlarından hemen sonra zeybek ekiplerinin halk oyunu gösterileri ve Hakan Eyiden konseri ile tamamlandı .

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.