Tavas'ta Birlik Beraberlik Perçinlendi

Tavas'ta Birlik Beraberlik Perçinlendi

Tavas Belediyesi’nde Nisan ayı olağan toplantı gerçekleştirildi ve 2017 yılı faaliyet raporu meclis üyelerine sunulduktan sonra kabul edildi.

A+A-

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’un, Meclis Başkanlığı’nı 1. Başkan Vekiline devretmesinden sonra, 2017 senesinde yapılan faaliyetler, sinevizyon gösterimi ile Meclis üyelerine izah edildi. Faaliyet raporunun sunulmasından sonra gerçekleştirilen oylama soncunda Tavas Belediyesi 2017 yılı Faaliyet Raporu toplantıya katılımda bulunan üyelerin oy birliği ile kabul edildi.

SENKRONİZE ÇALIŞMA SÜRECEK

Meclis toplantısından sonra açıklamalar yapan Başkan Akyol, geride bırakılan 4 sene içinde birçok güzel projeye imza attıklarını, 50 mahallenin her karış toprağına yetiştiklerini, 10 Belediyenin bir tek Belediye ile yönetilmesinin tüm zorluk ve güçlüklerini çok kısa bir sürede atlattıklarını, herkesin kendini Tavas'ın bir parçası olarak hissedebileceği bir yönetim felsefesini hayata geçirdiklerini, ilçedeki tüm muhtarları, müdürleri ve yönetim içinde bulunan tüm unsurları bir araya getirip bir konsensüs oluşturduklarını ve bu şekilde birbirlerini tanıyarak, ortak kararlar alan, taşı değil binayı hayal eden, merkezi bir idari yapının temellerini attıklarını ifade etti.

Bu birlik ve beraberliğin, Belediye Müdürlüklerinin ve onlara bağlı çalışacak olan personellerin görevlerinin tanımlanmasında, yaptıkları işleri bilerek, isteyerek ve severek yapmalarının da etkili olduğunu belirten Başkan Akyol, bu şekilde sistemli ve düzenli işleyen, performansı inişli çıkışlı değil, her daim yükselen bir çalışma ekibine sahip olduklarını, 4 senelik çalışmanın meyvesini belediyenin gelirlerini net olarak arttırmakla aldıklarını, Diyalektik bir çözümleme ile, Beledinin hizmet ettikçe kazancını arttırdığını ve bu kazançla da daha çok vatandaşa hizmet edebilme onuruna eriştiklerini söyledi.

Dört sene içerisinde sözü verilen 133 projenin hemen hemen tamamına yakınının hayata geçirildiğini, bunun yanında büyük projelere hep birlikte imza attıklarını vurgulayan Akyol, şüphesiz ki elde ettiğimiz bu ekip ruhuyla, önümüzdeki sene içinde söz verdiğimizden çok daha fazlasını yapacaklarını, kurumsallaşma yolundaki kazanımların, önümüzdeki engelleri ortak bir çaba ile çabucak atlatılmasının, bundan sonraki hedefleri daha pratik bir şekilde hayata geçirebilmek için kendilerine geniş bir alan açtığını ifade etti.

Başkan Akyol, göreve başladıkları günden bu yana el ve gönül birliği içerisinde her daim yanında olan Belediye Başkan Yardımcısı Sayın İsmail Başlı’ya, Başkan Yardımcısı Sayın Osman Hıra’ya, aldıkları tüm kararlarda fikir, öneri ve desteklerini esirgemeyen çok değerli Meclis Üyelerine, mahallelerdeki işlerin daha hızlı ve verimli işlemesini sağlayan değerli muhtarlara ve çalışmaktan büyük mutluluk duyduğu tüm mesai arkadaşlarına çok teşekkür etti.

2017 senesinin bitip, 2018 yılı çalışmalarının başlaması ile beraberce yükselen bir Tavas inşa etme yolunda fikir, öneri ve katkıların devam etmesini dilediğini ifade Başkan Akyol sözlerini “sağlık, mutluluk ve başarılarınızın daim olmasını temenni ediyorum” ifadeleri ile tamamladı.

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Toplantı sonucunda komisyon üyelerinin seçimi de yapıldı. Komisyonlara üye dağılımı şu şekilde;

İmar Komisyonu: Eyüp Yamuç, Ahmet Kurun, Muzaffer Alca, İsmail Taşkıran, Süleyman İsen

Plan Bütçe Komisyonu: Abdülkadir Aziz Kartoğlan, Sevim Tahancalı, Şenol Oranca, Hasan Sarısakal, İsmail Adnan Küçükşahal

Encümen Üyeleri; Ahmet Kurun ve İsmail Başlı seçildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.