Tavas'ta Beklenen Çalışmalar Başladı

Tavas'ta Beklenen Çalışmalar Başladı

Tavas ilçesinde doğalgaz hattı ile alakalı keşif çalışmalarının bitmesinden sonra hat döşeme çalışmalarına başlandı.

A+A-

Doğalgaz çalışmalarına, Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ve doğalgaz firma yetkililerinin katılımı ile başlandı. Hattın başlangıcı olan Ramazan Köylü Caddesi üzerinde açılan kanala ilk doğalgaz borusu da yerleştirildi.

Tavas'a Ciddi Katkısı Olacak

Senelerdir beklenen bu müjdeli çalışmanın temelinin bugün itibari ile atıldığını belirten Başkan Akyol, bugün Tavas olarak ayrı bir heyecan ve mutluluk içerisinde olduklarını, Cumhurbaşkanının talimatları doğrultusunda hız kazanan, ilçeye doğalgaz getirilmesi çalışmalarında ilk adımın atıldığını ve Tavaslıları en kısa zamanda doğalgazla buluşturacaklarını, iki etaptan oluşacak olan doğalgaz çalışmasında ilk olarak 10 km’lik alandaki çalışmaların 40 gün içinde tamamlanacağını, şu an polietilen diye isimlendirilen boru, binalarda kullanılacak servis atkısı diye nitelendirilen ana dağıtım hatları olduğunu, bu aşamanın bitmesinin ardından 2. aşama olan çelik hattına başlanacağını; 31 Aralık 2018 itibari ile de Basınç Düşürme İstasyonlarını tamamlanıp, Tavas’ı doğalgazla buluşturmayı hedeflediklerini, doğalgazın gelmesinin ilçeye çevre ve ekonomik açıdan ciddi katkılar sağlayacağını ve Doğalgazın, çevreye duyarlı, havayı kirletmeyen, doğaya zarar vermeyen "Çevreci" bir enerji kaynağı olduğunu dile getirdi.

Başkan Akyol kendisinin, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci’ye, emeği geçen tüm Bakanlara, Milletvekillerine, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a, Enerya Yetkililerine ayrı ayrı teşekkür ettiğini ve şükranlarımı sunduğunu belirtti ve Allah kaza bela vermesin inşallah, dedi.

Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, bugün ilçe açısından önemli bir hizmetin başlangıcında bir araya geldiklerini, bu güzel hizmetin Tavasa gelmesine vesile olan başta Cumhurbaşkanına, Ekonomi Bakanına, Bakanlara ve yetkililere teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.