Tavas’ta Ahilik Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Tavas’ta Ahilik Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Tavas’ta Ahilik Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

A+A-

Kutlamalar kapsamında oda başkanlarını tek tek ziyaret eden Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, esnaf ziyaretlerinde de bulundu.

İyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverlik gibi toplumsal değerlerin Selçuklu'dan günümüze kadar uzanmasını sağlayan Ahilik geleneğini kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Ahilik kültürünün Osmanlı'yı Osmanlı yapan 4 temel esas vardır. Eline, beline, diline hakim olmak. Hangi meslekte olursa olsun Ahilik kültürünü benimsemek ve yaşamak en önemli şeylerden bir tanesidir. 13. yüzyıldan bugüne esnaf ve sanatkârlarımızın toplumsal düzeni tesis etmesini sağlayan Ahilik teşkilatı kurucusu Ahi Evran Veli, paylaşmaya dayanan ilkeleriyle günümüzde de bizlere yol göstermektedir.

Ahiliğin temelinde hoşgörü, kardeşlik, birlik ve beraberlik vardır. Din, dil, ırk farkı göstermeksizin herkese eşit davranmayı öğütleyen Ahi Evran-ı Veli'nin düşüncelerini ve ahilik geleneğini aynı duygu ve düşüncelerle devam ettirmek hepimizin görevidir.

Türk milletinin tarihi alın terinin, haklı kazancın, emeğin ve dayanışmanın tarihidir. Ahilik de bu değerlere değer katan bir kardeşlik sistemidir. Bu vesile ile Ahi Evran-ı Veli’yi rahmetle anıyor, geçmişimizin ve kültürel değerlerimizin kardeşlik ve hoşgörü ile yeniden canlandığı Ahilik haftasını kutluyorum” dedi.

Etkinlikler Cuma namazı sonrası vatandaşa lokma hayrıyla son buldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.