Tavas'ta 15 Temmuz'a 15 Bayrak

Tavas'ta 15 Temmuz'a 15 Bayrak

Tavas'ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri şehit ve gazilerin anısına yakışır bir şekilde gerçekleştirildi.

A+A-

Tavas Kaymakamlığı ve Tavas Belediyesi tarafından organize edilen etkinliğe Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden etkinlikler, süvari birliği eşliğinde demokrasi yürüyüşüyle başladı. Atlı birlikle gerçekleşen yürüyüşte toplanan binlerce kişi tek yürek ve tek ağızdan FETÖ/PDY terör örgütünü lanetledi.

Hain darbe kalkışmasının yıl dönümünde Tavas olarak dik duruşumuzu sürdürmeye devam ediyoruz diyen Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan çağrı üzerine demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkma adına meydanlara çıktık. Bu millet, vatan denince nasıl topyekün birlik içinde, bütün olmayı tüm dünyaya gösterdi. Hiçbir ulusun yapamayacağı kitlesel direnişi gerçekleştirerek milli iradesine, hukukuna ve namusuna sahip çıktı. 15 Temmuz ihanetini haber aldığımız ilk saatten itibaren görev yerlerimizde vatanımızı koruma sevdasıyla hazır bulunduk. Şimdi de ilk günkü yürekle burada 249 şehidimize ve 2196 gazimize, minnetimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Asırlar boyunca birlik ve beraberlik içinde olan bir milletin evladı olarak söylüyorum ki hiçbir güç, hiçbir dış mihrak Yüce Türk Milletini diz çöktüremeyecektir. Hain darbe saldırısında vatanı uğruna canını veren kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şükranlarımızı ve minnetlerimizi sunuyorum" dedi.

15 Temmuz'da şehit olanların anısına etkinlik boyunca Tavas meydanında dalgalanmak üzere 15 Türk Bayrağı dikildi. İstiklal Marşı ile birlikte vatandaşların göndere çektiği bayraklar, şehitlerin ruhuna saygı ve ülkemiz ve milletimizin karşılaşacağı bir tehdit ve ihanet anında nasıl bir ve bütün olacağının bir simgesi olacak. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri sabaha kadar devam ederken, vatandaşlara ikramlar dağıtıldı. 15 Temmuz Şehit ve Gazileri anısına düzenlenen resim sergisi gezildi. Vatandaşlar ve protokol anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı. Kuran-ı Kerim okundu. Hatim Duaları yapıldı. Sinevizyon gösterileriyle 15 Temmuz ruhu alandaki kalabalığa hissettirildi. Selaların okunmasıyla hareketlenen duygular, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının canlı verilmesiyle doruğa ulaştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.