Tavas/Kızılcabölük Festivali'ne Siyasilerden Yoğun İlgi

Tavas/Kızılcabölük Festivali'ne Siyasilerden Yoğun İlgi

23 yıldır devam eden Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali, Tavas Belediyesi Kızılcabölüklüler Vakfı öncülüğünde muhteşem görüntülere sahne oldu.

A+A-

Yoğun programından ötürü Festivale katılamadığını belirten bir faks gönderen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin mesajıyla başlayan festivale Ak Parti milletvekilleri önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ak Parti MKYK üyesi Cahit Özkan ve Şahin Tin tam kadro katıldılar.

30 Haziran-01-02 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen Geleneksel 23. Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali Kızılcabölük'ü salladı. Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Tavas Kaymakam Vekili Kale Kaymakamı Murat Güneş, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli, Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Parti İl ve İlçe Başkanları ile birlikte, Atatürk ve Kızılcabölük Şehitler anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile festival açılış programı başladı.

Öğrencilerin halk oyunları gösterilerinin ardından  protokol üyeleri ve vatandaşlar hep birlikte müze ziyareti ve Muhammet Kahraman – İbrahim Dalkıran Karma Fotoğraf Sergisi açılışını yaptılar.

Festivalde Cuma akşamı Işıl Koç, Cumartesi Akşamı Coşkun Sabah, Pazar akşamı da Mümin Sarıkaya birbirinden güzel şarkılarla üç gün boyunca Tavaslılara ve ilçe dışından gelen vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattılar.

Festivalde Pamukkale Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü Öğretim Üyelerinin ve Öğrencilerinin Kızılcabölük dokumalarından 6 ay boyunca emek vererek ortaya çıkardıkları elbiseler “Kızılcabölük Koleksiyonu Defilesi” ile izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Festivalin açılış konuşmasında Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli, “Tekstil denilince üç ana kriter var. Buldan, Babadağ ve Kızılcabölük. Kızılcabölük mahalle olduktan sonra tekstilin tanıtımında Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan ve Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol başkanlarımızın ve Vakıf yönetimindeki arkadaşlarımızın destekleriyle devam ettiriyoruz.

Festivalde emeği geçen Büyükşehir Belediyesi ve Tavas Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Daha nice festivallerde beraber olmak dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Festival açılışında konuşma yapan Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “Festivalimiz inşallah Kızılcabölük’ümüze, Tavas’ımıza hayırlar, bereketler ve şenlikler getirsin. 23.sü düzenlenen Kızılcabölük festivali Tavas’ın tanıtımında, üretiminde, işçiliğinde, sanatında ve her yerde başarılı kılsın.

Burada emeği olan herkese öncelikle Tavas Belediye Başkanımız Turhan Veli Akyol’a, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a, Kızılcabölük Vakfına ve değerli katılımcılara tebrik ediyorum” dedi.

Festivalin hayırlı uğurlu olmasını dile getiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sözlerini şöyle devam etti. “Dile kolay, festivalimizin bu yıl 23.sü düzenleniyor. Söz verdiğimiz gibi hiçbir şey eskisinden daha kötü olmayacak. Bugün, dünden daha iyiyiz, inşallah yarın bugünden daha iyi olacak. Bugün Denizli’de tüm Kültür ve Turizm anlamındaki festivallerimiz gümbür gümbür daha güçlü bir şekilde yapılmaya devam ediyor. Bu işin başlangıcını yapan ve bugüne kadar getiren herkesten Allah Razı olsun. Festivalimiz hayırlı uğurlu olsun. İnşallah yarınımız, bugünümüzden daha güzel olsun” dedi.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol yaptığı konuşmada, “Festivalimizin üç gün boyunca Tavas’ımız, Kızılcabölük’ümüz için moda, kültür, sanat ve tekstilin tanıtılmasında hayırlar, bereketler, güzellikler getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum.

Tabi Kızılcabölük denilince insanların ilk aklına düşen kelime tekstildir. Ülkemizin ilk tekstil müzesinin Kızılcabölük’te olması da tesadüfi değildir. Müzemiz açıldığı yıl olan 2008 ‘den bu yana halen her yıl binlerce vatandaşımızın ziyaret ettiği tarihin, emeğin, zanaatın ve her türlü güzelliğin şölen olarak bulunduğu bir alan.

Osmanlı Sultanlarının kaftanlarının üretildiği, Truva gibi yüksek bütçeli bir filmin tarihi kıyafetlerinin dokunduğu ve dikildiği, peştamal, sofra bezi, mendil, masa örtüsü gibi el dokumacılığının birbirinden değerli tasarımlarının olduğu Kızılcabölük’ümüz emeğin sanatla bütünleşmiş olduğu en önemli merkezdir. Kumaşlar burada dile gelirler, ete kemiğe bürünürler. Kızılcabölük’ü görmeniz için her biri diğerinden iyi yüzlerce neden vardır”dedi.

Festivalin ikinci günü katılan Ak Parti Denizli Milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Özkan, Türk Milleti’nin medeniyetinin köklü bir medeniyet olduğunu dile getirerek sözlerine şöyle devam etti “Bu topraklar üzerine aynen Kızılcabölük kumaşları gibi ilmek ilmek, nakış nakış medeniyet değerlerimizi nakşettik. Bu toprakları binlerce yıldan beri vatan bildik, vatan belledik.

İnşallah birliğimiz beraberliğimiz daim oldukça bu topraklarda Kızılcabölük’teki bu muhteşem eserleri binlerce yıl ötelere taşıyacağız. Dünyaya Türk Milleti’nin rengini, kokusunu, medeniyet değerlerini tek tek nakşedeceğiz” dedi.

Festivalin en önemli etkinliklerinden biri olan “İki Tabak Bir Kaşık” keşkek hayrı için onlarca kazan keşkek yapıldı. Keşkek hayrına 64. Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu katıldı.

Ramazanoğlu,  yaptığı açıklamada “Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali’nde sabahın erken saatlerinde pişen 42 kazan keşkeğimizi, vatandaşlarımızla birlikte paylaşmaktan ve beraber olmaktan çok mutluyum. Buradaki paylaşım birlik, beraberliğimizi pekiştirmek gelenek ve göreneklerimizi gelecek nesillere aktarabilmek açısından çok önemli. Aynı zamanda da bu festival sanat, tekstil ve moda alanında Tavas’ın ve Kızılcabölük’ün tanıtımında da büyük bir yere ve öneme sahip” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.