Tavas Belediyesi, Çalışanlarına Eğitim Semineri Düzenledi

Tavas Belediyesi, Çalışanlarına Eğitim Semineri Düzenledi

Belediye çalışanlarına 'İş Sağlığı ve Güvenliği' eğitimi verildi.

A+A-

Tavas Belediyesi, hizmet içi eğitim seminerleri kapsamında personeline 'İş Sağlığı ve Güvenliği' konularında eğitim semineri düzenledi. Belediye toplantı salonunda düzenlenen eğitim seminerinde personele iş kazaları ve acil durumlarda oluşabilecek yükümlülükler konusunda bilgi verildi.

 

Eğitim seminerinin sunuş konuşmasını yapan İş Güvenliği Uzmanı Erdal Ozgan, "Personelin eğitimli ve güvenli bir ortamda çalışmalarını sağlamak adına bu tür eğitimlerin belediye bünyesinde gerçekleştirilmesi önemlidir. Verilen eğitimlerdeki asıl amaç çalışanların ve işletmenin can güvenliğini sağlamaktır. Personelin yaşam standartlarını yükseltmek ve burada öğrendiklerini normal hayatlarında da uygulamalarını sağlamak bizim açımızdan büyük önem arz etmektedir" dedi.

 

İş kazalarının önlenmesi, ölümlerin, sakatlıkların ve yaralanmaların önüne geçilebilmesi açısından iş sağlığı ve güvenliğine hassasiyetle yaklaşılması gerektiğine vurgu yapan Ozgan, "Çalışma alanında iş güvenliğini sağlamak amacıyla her türlü önlemlerin alınması zorunlu olduğu gibi çalışanlarında bu konuda bilinçlendirilerek yaşanabilecek olumsuzluklara karşı denetimi elden bırakmamaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

 

Eğitime katılan personele iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili video izlettirilerek çalışma hayatlarında ufak hataların büyük sonuçlar doğurduğuna dikkat çekildi. Belediye personeli eğitimden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, can güvenliğimizin düşünülerek verilen bu tür eğitimler gerek iş hayatımızda gerekse günlük hayatımızda büyük yarar sağlamaktadır. Tavas Belediyesine sağladığı bu yararlı eğitimlerden dolayı teşekkür ederiz.

 

Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, çalışanların güvenliğini çok önemsediklerini belirterek şunları ifade etti.

 

"Yaz kış demeden, yağmur kar demeden, gece gündüz Tavas'a en iyi şekilde hizmet edebilmek için çalışıyor, ilçemizi yaşanabilir bir hale getiriyoruz. Halkımız kadar bu hizmetlerimizi birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışanlarımızı da düşünüyoruz. İnsan sağlığı, insan hayatı ihmale gelmez. Çalışanlarımızın sağlıklı olmaları ve güvenli bir ortamda çalışmalarını sürdürmeleri bizim için çok önemli. En önemli şey insan hayatıdır. İşçilerimizin işlerini yaparken tüm tedbirleri almaları, son derece dikkatli olmaları gerekmektedir. Çalışanlarımıza iş güvenliği eğitimi veriyoruz ama önemli olan onların bu bilince sahip olarak çalışmalarında gerekli olan tüm tedbirleri almaları ve kendilerinin güvenliği için gerekli olan ekipmanları eksiksiz kullanmalarıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.