Tavas 3 Gün Eğlenceye Doyacak

Tavas 3 Gün Eğlenceye Doyacak

Tavas Belediyesi’nce bu sene 2.'si yapılacak olan Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali etkinliği 20 - 21 - 22 Temmuz tarihlerinde Tavas'ta gerçekleştirilecek.

A+A-

Bağlar Mesireliğinde gerçekleştirilecek olan festivale gençlerin hayran olduğu KOLPA müzik grubu ve şarkıları ile büyük bir çıkış yapan Derya Uluğ konserleri damgasını vuracak.  Ayrıca Zeybekler günü için, Denizli, Uşak, Aydın, Burdur, Manisa, Balıkesir, Muğla, Kütahya, İzmir, Afyon gibi şehirlerden birçok zeybek ekibi Tavas'a konuk olacak.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Dosta güven düşmana korku salmış olan zeybek kültürünü tüm kesimlere tanıtmak ve yaşatmak istediklerini, akademik olarak yapılmış olan çalışmalar ile de Tavas ilçesinin zeybek kültürünün beşiği olduğunun tescillendiğini, festivalin çevre şehirlerden konukların da katılımları ile bölgesel bir niteliğe kavuşacağını, ilerleyen senelerde ulusal çapta etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını,  düzenledikleri festival ile bu folklorik yapıyı kılığı, kıyafeti, figürleri ile her yönü ile tanıtmak istediklerini, bunun yanında gençlerin sevdiği 2 sanatçının da Tavas'ta kendileri ile beraber olacağını, yine Pazar günü sabah sularında Yahşiler mevkiinde Gökay Şenliklerinin yapılacağını, sürprizlerin sürdüğünü,  herkesi hafta sonu yapılacak olan etkinliklere davet ettiklerini ifade etti.

Karnaval Havasında Yaşanacak

Etkinliklere 20 Temmuz Cuma günü başlanacak. Saat 17.30'da çarşı meydanından Bağlar mesireliğine Mehteran, Atlılar, Halk Oyunları Ekipleri ve vatandaşlar ile beraber kortej yürüyüşü yapılacak. Cuma günü Tavaslılar halk oyunlarına doyacaklar. Cumartesi günü Kolpa grubu, Pazar günü ise Derya Uluğ konseri ile Zeybek Festivali büyük bir coşku ile kutlanacak. Pek çok esnafın da festivalde stant açması ile festival karnaval havasına dönecek.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.