Tatil Yapayım Derken Dolandırılmayın!

Tatil Yapayım Derken Dolandırılmayın!

Tatil dolandırıcılığında 'Erken rezervasyon' sisteminin de istismar edildiği belirtiliyor.

A+A-

Geçen hafta Marmaris’te yaşanan Hotelus Royal olayı, neredeyse ‘Geleneksel’ hale gelen tatil dolandırıcılığını yeniden gündeme getirdi.

İç pazarda ortaöğretim okulların tatile girmesi ile başlayan yüksek sezon ve özellikle bayram gibi tatil dönemlerinde yaşanan tatil dolandırıcılığının ‘Ucuz fiyat’ üzerinden yapıldığı belirtiliyor.

Sektör temsilcileri bu noktada tatilci tüketicilerin mağdur olmaması için sunulan fiyatlara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Otel sahip ve yöneticileri ile seyahat acenteleri ve tur operatörleri ‘Tatil dolandırıcılığı’nın, ‘Ucuz fiyat’ üzerinden yapıldığını belirterek “Tüketici tatilci, incelendiğinde anlaşılabilecek ‘Makulün altında, ‘Çok ucuz’ fiyat konusunda dikkatli olmalı uyarısında bulunuyor.

ERKEN REZERVASYON İMKANI

Bu arada Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de tatilci tüketicilere sağladığı indirim nedeniyle son yıllardı hızla yayılan  erken rezervasyonun da kötü niyetli kişilerce istismar edilerek dolandırıcılıkta kullanılabileceğine dikkat çekiliyor.

Otelciler erken rezervasyon sisteminin mantığı gereği daha ucuz olduğunu ama bunun da bir oran ve mantığı bulunduğuna işaret ederek, ‘Dolandırıcılar erken rezervasyonun mantığı olan “İleriye yönelik’ özelliğini para toplamada kullanabileceğini söylüyor.

Erken rezervasyonun mantığı gereği daha iyi fiyat sağladığını ancak burada da fiyat indirimini bir oranı ve mantığı bulunduğunu bunu aşan rakamlara dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.

ONLİNE SATIŞLARDAN NEYE DİKKAT EDİLMELİ

Tatilcilerin yaşadığı dolandırıcılıklar son dönemde internetten yapılan online satışlarda daha çok görülmeye başladı.

Otelciler bu konuda da tatilci tüketicileri uyarırken internet üzerinden yapılacak rezervasyonlarda şunlara dikkat etmesi gerektiğini söylüyor

- Interneten satış yapan acentelerin açık adresleri, krokisi ve iletişim detaylarının net olup olmadığı kontrol edilmeli. 

- Oteli arayıp o firma ile anlaşması olup olmadığı sorulmalı.

- Yalnız 1 mail adresi veya chat ekranı olan yerler risklidir, buralardan uzak durulmalı . 

- Alınacak tur ya da rezervasyon yapılacak otelin fiyatının çok ucuz olması durumunda ilgili birim ile temasa geçilerek bilgi alınmalı.

- Tur satın alırken 1618 sayılı yasanın 12. maddesi gereği zorunlu olarak yapılması gereken paket tur seyahat sigortası poliçesi olmalı. 

-  Seyahat sigortası yasal sorunluluk ama bu tek başına tatilde sorun yaşanmasına engel değil. Sigorta poliçesinin olması olası olumsuzluk karşısında hak aramada eldeki delildir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.