TARSİM İlk Kez Denizli'de Masaya Yatırılacak

TARSİM İlk Kez Denizli'de Masaya Yatırılacak

Nihat Zeybekci ve Mehmet Yüksel’in girişimleri olumlu sonuç verdi.

A+A-

Üreticilerin kalbi Denizli’de atacak

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel’in girişimleri sonuç verdi. TARSİM sigorta kapsamı, Türkiye’de ilk kez Denizli’de masaya yatırılacak.

 

Nisan ayı içinde yaşanan don olayı sonrasında Çivril, Bekilli ve Çal İlçeleri’nde incelemeler yapan AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, üreticilerin sıkıntılarını dinlemiş, TARSİM ile ilgili bir takım yaşanan aksaklıkların bir an önce giderilmesi için girişimlerde bulunacağı sözünü vermişti.

 

Don olayı TARSİM kapsamına girmediği için mağduriyet yaşadıklarını anlatan üreticilerin sesi olan Yüksel’in, TARSİM Genel Müdürlüğü ve Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesini verdi. Ak parti genel başkanı başbakan Ahmet Davutoğlu’nun çiftçilerimizin zararlarının giderilmesi için destek sağlanacağı müjdesinin ardından verdiği talimatla çalışmalar başladı.

 

Bu konuda Türkiye’de ilk kez geniş katılımlı bir toplantı organize edildi.

 

Üreticilerin birinci ağızdan beklentilerini aktaracağı toplantı için TARSİM Genel Müdürlüğü ve Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerini Denizli’ye davet eden Yüksel’in bu girişimi üreticiler arasında sevinçle karşılandı.

 

16 Mayıs 2015 (yarın) Cumartesi günü Anemon Otel’de saat 10.00’da başlayacak toplantının üreticiler için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Yüksel, “Zararlar, TARSİM kapsamında girmediğinden dolayı yaşanan mağduriyet vardı. TARSİM sigortası uygulamalarında karşılaşılan aksaklıklara çözüm aramak için Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci ile birlikte TARSİM Genel Müdürlüğü ve Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri ile görüştük. Aksaklıkların giderilmesi amacıyla böyle bir toplantı organize edildi. Türkiye’de ilk kez yapılacak bu toplantı, diğer illere de emsal teşkil edecektir. Yapılacak toplantıya üreticilerimizi davet ediyoruz” dedi.

 

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Denizli’ni mitinginde konuya ilişkin verdiği destek müjdesinin ardından bu toplantı üreticiler arasında sevince neden oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.