Takipteyiz, İzin Vermeyeceğiz

Takipteyiz, İzin Vermeyeceğiz

Vali Hasan Karahan, bazı kötü niyetli kişilerin arazilerinin üstüne photoshopla gecekondu tarzı evler kondurdukları fotoğraflar ile imar barışından yararlanmak için başvuru yaptığını ifade etti.

A+A-

Vali Karahan, konu ile alakalı Çevre ve Şehircilik Denizli İl Müdürlüğü'nün sıkı takip ve inceleme yaptığını ifade etti.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nin (DGC), basın mensuplarına yönelik düzenlediği  'Kent Haberciliği' eğitim seminerine katılmış olan Denizli Valisi Hasan Karahan, gazetecilere kent yönetimi, valilerin görevleri, yetkileri şehrin sorunları gibi konular ile alakalı  bilgiler verdi. Seminere yoğun ilgi gösteren gazetecilerin sorularına cevap veren Vali Karahan, imar barışı ile alakalı dikkatleri çeken açıklamalarda bulundu.

PHOTOSHOPKONDU YAPTILAR

Vali Karahan, Denizli'de imar barışından yararlanmak için 100 binin üzerinde başvuru yapıldığını belirtti.  İmar barışından yararlanmak isteyen bazı art niyetli kişilerin ise fotoğrafını çektiği arazilerinin üzerine Photoshop ile gecekondu tarzı evler kondurduğunu belirten Karahan, ardından da bu fotoğraflarla başvuru yapılıp, imar izni alınmaya çalışıldığını ifade etti.

'BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Vali Karahan, bu konuda sıkı bir denetim yürüttüklerini belirtip, "İmar barışı için e-devlet üzerinden 'Şu adreste bir binam var' diyorlar. Belli bir ücret yaptırılıyor. Tabii o arada da binayı çıkıyorlar. Bu şekilde gerçekte olmayan binaların veya bir şekilde ruhsatsız yapılan binaların ruhsata kavuşması sağlanıyor. Bu konuda bir suistimal var. Buna izin vermeyeceğiz. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bu konuda sıkı bir takip ve inceleme yapıyor" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.