Suudi Arabistan prensi idam edildi!

Suudi Arabistan prensi idam edildi!

Suudi Arabistan'da cinayetle suçlanan Prens Turki bin Saud al-Kabir'in infazının gerçekleştirildiği duyuruldu.

A+A-

Suudi Arabistan 40 yıl sonra ilk kez bir kraliyet ailesi mensubunu idam etti. Bir süre önce cinayetten dolayı idam cezasına çarptırılan Prens Turki bin Saud al-Kabir'in infazının gerçekleştirildiği duyuruldu.

İdamı duyuran İçişleri Bakanlığı güvenlik ve adaleti koruyacaklarını belirtirken, prensin amcası Abdul Rahman al-Falaj ceza hakkında yaptığı konuşmada 'adil yargı sistemi' vurgusu yaptı.

Aralık 2012'de gerçekleştirilen cinayet için, Prens Kabir Kasım 2014'te idam cezasına çarptırılmıştı. Ülkede bir çok idam, halka açık büyük bir meydanda kılıçla kafa kesilerek gerçekleştirilse de Prens Kabir'in infazına ilişkin detay verilmedi.Prens Kabir'den önce idam edilen son kraliyet ailesi üyesi, 1975 yılında Kral Faysal'ı öldüren Prens Faysal bin Musaid'di.

Uluslararası Af Örgütü'nün verilerine göre, Prens Kabir ülkede 2016 yılı içinde idam edilen 134. kişi oldu. 2015 yılında toplam 158 kişinin ölüm cezasına çarptırıldığı Suudi Arabistan, İran ve Pakistan'tan dünyada en çok idamın gerçekleştiği üçüncü ülke olmuştu.

Katı İslami kurallara göre yönetilen Suudi Arabistan'da, cinayet, uyuşturucu kaçakçılığı, silahlı soygun, tecavüz ve din değiştirme gibi suçlar idamla cezalandırılabiliyor.HABERTURK

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.