Süper Teşvik: 80 Milyar Dolar

Süper Teşvik: 80 Milyar Dolar

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, DTO Meclis Başkanı Salih Sarıkaya ve Meclis üyeleriyle Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi Teşvik Belgeleri Takdim Töreni'ne katılımda bulundu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi çerçevesinde yeni belge alan yatırımcılara belgelerini verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 135 milyar dolarlık bu belgelerin, taş üstüne taş koyan yatırımcılarımıza devletin sahip çıktığının da bir göstergesi olduğunu, önümüzdeki senelerde ekonominin daha da güçlü olmasını sağlayacak teşvikler ile cari açığın hızla azalacağına inandıklarını, İstihdama,  ihracata ve ekonomimizin büyümesine destek sağlayacak bu teşvikler sayesinde hep birlikte kazanacaklarını ve yatırımcılara ve ülkeye hayırlı olmasını dilediğini ifade etti.                                                      

 

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki Proje Bazlı Teşvik Sistemi'nin Tanıtımı ve Teşvik Belgesi Dağıtım Töreni'ne ev sahibi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da katılımda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi ile cari açık sorununun kökten çözülme iradesini ortaya koyduklarına inandıklarını dile getiridi.ledi. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada geçen sene hazırlıkları tamamlanan 23 projeye verecekleri teşvik belgelerinin hayırlı olmasınını temenni etti ve bu 23 projenin, sıradan bir hadiseymiş gibi görülmemesi gerektiğini bedelinin135 milyar TL olduğunu bu yatırımların sayesinde 34 bin doğrudan, 134 bin de dolaylı istihdam sağlanacağını belirtti. 

 

Erdoğan, Doğunun da ihmal edilmemesi gerektiğini, turizm alanında özellikle Van, Ağrı, Iğdır’ın ihmal edilmemesi gerektiğini oralardaki alt yapının hemen yapılması gerektiğini söyledi. 

 

Ekonomi Bakını Nihat Zeybekci ise, kamuoyunda “süper teşvik” diye isimlendirilen Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi kapsamında 80 milyar TL’ye yakın yatırım tutarı olan projelerin Ocak ayı içinde yapılacak bir tören ile açıklanacağını ifade etti.

 

Bakan Zeybekci, Cazibe Merkezleri Programı çerçevesinde de ilgili Bakanlar Kurulu kararlarını hazırladıklarını, 6. bölge teşviklerine ek olarak bazı teşvikler ile 23 ildeki yatırım teşviklerinin bu kapsamda değerlendirileceğini söyledi. 

 

 

 

SÜPER TEŞVİK!

 

“Süper teşvik” diye de isimlendirilen uygulama çerçevesinde petrokimya, petrol rafinerisi ile enerji alanlarında büyük yatırımlar yapılacak. Yeni teşvik sistemi, Türkiye’nin net ithalatçı olduğu ham madde ve aramalı niteliğindeki ürünlerin üretimine yönelik büyük ölçekli yatırımları özel bir teşvikle yerli olarak üretmesini sağlamayı da amaçlıyor.

 

CAZİBE MERKEZLERİ

 

Ayrıca, KHK ile Kalkınma Bakanlığı’ndan alınıp Ekonomi Bakanlığı koordinasyonuna verilen Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki 23 şehirde özel teşvik uygulaması yönündeki “Cazibe Merkezleri” programında da süreç devam ediyor. Bakan Zeybekci, bu program kapsamında 6. bölge teşvik sistemine ilave bir-iki yeni teşvik unsuru uygulanacağını, bu yönde bir karar taslağını Bakanlar Kurulu’na sunduklarını açıkladı.

 

Törenin sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile teşvik belgelerini yatırımcılara sundu.

 

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, önemli bir toplantıda geleceğe yön verecek bir konuda bilgi birikim edindiklerine, aynı zamanda yarınların Türkiye'sini inşa edecek firmaların büyük yatırımlarına ilk adımı attıkları ana canlı tanıklık ettiklerini söyledi. Erdoğan, Denizlili bir bakanın bu önemli adımın mimari olmasının kendileri için ayrı bir onur kaynağı olduğunu ifade etti ve ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun dileklerinde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.