Sokak Hayvanları Rahat Edecek

Sokak Hayvanları Rahat Edecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi, kısa zaman içinde misafirlerini ağırlamaya başlıyor.

A+A-

Örnek Bir Çalışmaya İmza Atıldı

 

Sokak Hayvanları Kliniği ve Beslenme Odağı’nın kapasitesini yükseltmek ve sokak hayvanlarına yönelik daha modern ve konforlu koşullarda hizmet sağlamak için Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi bitirildi. Karakurt Mahallesi’nde 135 dönümlük alana yapılmış olan ve sokak hayvanlarına yönelik Türkiye'nin en büyük tesislerinden bir tanesi olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde sokak hayvanlarına yönelik bakım, tedavi ve eğitim hizmetlerini çok daha modern koşullarda gerçekleştirecek. Kısa zamanda Karakurt Mahallesi’ndeki yeni yerinde faaliyete girecek olan 5 yıldızlı modern tesis, sokak hayvanlarına barınma sağlayıp, rehabilitasyon ve tedavi merkezi hizmeti sunacak.

 

Sokak hayvanlarını koruma bilinci oluşturulacak

 

Kısırlaştırma binası, kedi ve köpek pansiyonu, tedavi binası, hasta bakım servisi, karantina binası, morg,  gibi alanların olduğu kompleks pek çok yönü ile Türkiye’de bir ilk olma niteliği taşıyor. Yapımı biten merkezde, sokak hayvanlarının üremelerinin denetim altına alınması, hastalıkları ile alakalı  bilgilendirme ve eğitim çalışmaları da gerçekleştirilecek. Tesisi ziyarette bulunan vatandaşlara, sokak hayvanlarını koruma bilincinin kazandırılması amacıyla eğitim verilecek.

 

Örnek bir proje daha

 

Başkan Osman Zolan,  her canlıya karşı sorumluluklarının olduğunu  burada sokak hayvanlarının bakımı, tedavisi ve tüm tıbbi müdahalelerinin yapılacağını,  onlar için çok daha güzel koşullarda yaşam alanlarını meydana getirdiklerini,  ve Denizli’ye yakışır bir tesisin olduğunu belirtti. Başkan Osman Zolan, bu 5 yıldızlı kompleksle örnek bir çalışmaya daha imza attıklarını, Denizli’ye şimdiden hayırlı uğurlu olmasını dile getirdi.

 

Hangi hizmetler verilecek?

 

Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilmiş olan sokak hayvanları evvela ilk kabul noktasında taranacak Daha sonra hastalar ve bakıma ihtiyacı olanlar ayrılacak. Serbest gezi alanları ve yavrulu hayvanlar ayrı bir bölümlerde tutulacak. Kedi ve köpek pansiyonunun da olacağı tesiste ayrıca eğitim çalışmaları da olacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.