Soğuk havalarda cilt kuruluğundan korunun

Soğuk havalarda cilt kuruluğundan korunun

Genellikle kış aylarında soğuğa dayalı ciltte kurumalar yaşandığına dikkat çeken uzmanlar, söz konusu durumdan kurtulmanın yollarını açıkladı.

A+A-

Deride çatlaklıklara, pullanmalara ve de dökülmelere sebep olan cilt kuruluğunun başlıca nedeni derideki nem kaybı olduğunu söyleyen Uz. Dr. Serra H. Öcal, "Nem kaybının en büyük sebebiyse şeker, tiroit vede alerji şeklinde hastalıklar dışarısında mevsimsel değişiklikler, kuru iklim, güneş, su vede rüzgar şeklinde dış etmenlerdir. Cilt yüzeyini tahriş edici, zararlı kimyasallar, sert sabunlar ve de daimi banyo etmek de cilt kuruluğunun sebepleri arasındadır." dedi.

CİLT KURULUĞUNDAN KURTULMAK MÜMKÜN

Yaz, kış bol su tüketilmesi konusunda tavsiyelerde bulunan Uz. Dr. Serra H. Öcal, şöyle konuştu: "Ciltteki nem kaybını engellemek için küçük tedbirler almak ve de yararlı alışkanlıklar gerekir. Her şeyden önce kullanılan ürünleri seçerken cildin kuruluk oranına, yaşa ve nemlendiricinin içeriğine bilgi edilmeli, sivilce sorunu olanlarda gözenekleri tıkamayan nemlendiriciler kullanılmalıdır. Gıdalarda ise cildin nem ihtiyacını karşılayan besinler tercih edilmelidir. A vitamini olmak üzere E ve C vitaminleri, çinko, omega 3, omega 6 yağları ile birlikte antioksidan içeren besinler cilt kuruluğunu gidermektedir. Yaz, kış bol su tüketimi cildin neme kavuşması açısından çok önemlidir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.