Siz Açıklamazsanız Ben Açıklarım...

Siz Açıklamazsanız Ben Açıklarım...

Denizli’mizde de yaşanan bu facialardan sonra cemaat ve tarikat yurtları olarak faaliyet gösteren kaç tane bina vardır. Aladağ faciasından sonra Denizli Valiliğimiz bu yurtlarla ilgili bir tetkik ve tespit çalışması başlatmış mıdır?

A+A-

Geçtiğimiz hafta Aladağ’da bir cemaat yurdunda yaşanan acı bir yangın faciasında kaybettiğimiz 12 evladımıza Allahtan rahmet kederli Ailelerimize ve Yakınlarımıza sabır başsağlığı ve metanet diliyoruz.Yetkililerin bu konuyu yani kaderine terk edilmiş yavrularımızın içinde bulunduğu bu acı tabloyu çok hassasiyetle irdelemelerini ve incelemelerini önemle istiyoruz.

Ekonomide, dış ilişkilerde, eğitimde ve terörle mücadelede sınıfta kalan Hükümet maalesef yurtlar konusunda da sınıfta kalmıştır. Sınıfta kalmak bir yana tarikatların ve cemaatlerin Memleketimizin en ücra köşelerinde hiçbir kontrol mekanizması olmaksızın açtıkları bu sonradan olma yurtlara maalesef oy kaygısı ile göz yumulmaktadır. Sekiz yıl önce Konya’nın Taşkent İlçesinde bir cemaat yurdun da kalorifer kazanının patlaması ile 18 evladımızın yaşamını yitirdiği günde biz Cumhuriyet Halk Partililer Hükümeti bu yurtların denetlenmesi, kapatılması ve devlet eliyle Yurtlar yapılarak çocuklarımızın sağlıklı ve medeni ortamlarda barındırılmasını özellikle haykırmıştık. Ardından Adıyaman’da çocuk tacizlerinin yaşandığı ve ortaya çıktığı gün de özellikle ortaokul ve lise çağındaki çocuklarımızın bu irticai yapılanmalara terk edilmemesi gerektiğini ve devlet tarafından himaye edilmelerini yine haykırmıştık. Yine duyarsız kaldınız hatta tacizlere sebebiyet veren Vakfı göklere çıkarıp, tacizleri dile getiren Cumhuriyet Halk Partisine saldırdınız.

İşte bugün son olmasını dilediğimiz Aladağ da yaşanan bu denetim ve kontrol eksikliğinden kaynaklanan yangın faciası karşısında hala radikal Genel Politikalar üretip sorunu kökten çözmek yerine yanan yurttaki görevlileri sorgulayarak günah çıkarmaya çalışıyorsunuz. Sanki Konya’da can veren 18 evladımızın sorumlularını buldunuz da işler çözüldü.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak soruyoruz;

Denizli’mizde de yaşanan bu facialardan sonra cemaat ve tarikat yurtları olarak faaliyet gösteren kaç tane bina vardır. Aladağ faciasından sonra Denizli Valiliğimiz bu yurtlarla ilgili bir tetkik ve tespit çalışması başlatmış mıdır?

Seçimlerde oy almak için vatandaşlara 25.000 Konut vaat eden ve seçildikten sonra bir daha adını bile anmayan Sayın Zeybekçi Size soruyoruz, Toplu Konut İdaresi Ticaret Merkezi yapacağına neden Modern Yurtlar yapmıyor. Eğer TOKİ Yurt yapmak benim işim değil diyor ise bizde soruyoruz, senin işin Ticaret Merkezi yapmak mıdır? Yine Pamukkale Belediye Başkanı Sayın Gürlesin’e ikametgah kampanyası ile ilgili sesleniyoruz. Pamukkale İlçesinde öğrencilerin ikamet edeceği bir tane modern öğrenci yurdumu yaptın da ikamet taşımaya davet ediyorsun. Bu işler tablet bilgisayar dağıtmakla, akıllı telefon vaat etmekle olmaz. Bu işler öğrencilerimizin barınabileceği modern yurtlar yapmakla olur.

Buradan Denizli’mizin çok değerli Hayırseverlerine de bir istirhamımız olacak, lütfen nitelikli ve modern Öğrenci Yurtları yaptırın. Kırsalda yaşayan fakir aile çocuklarımızın cemaatlerin elinde ilkel yurtlar da kaderine terk edilmesine izin vermeyin. Bizce 12 yaşındaki evladımıza verebileceğiniz sıcak bir Yuva inanın dünyanın en büyük hayırlarından birisi olacaktır.

Anadolu’nun köyünden kasabasından daha 11-12 yaşlarında gurbete çıkarak Ortaokul Lise okuyacak evlatlarımızın nitelikli modern devlet yurtlarında barınmaları sağlanıncaya kadar Cumhuriyet Halk Partisinin mücadelesi sonuna kadar devam edecektir.

 

Haşim Teoman SANCAR CHP DENİZLİ İL BAŞKANI

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.