Sinan Oğan'a Saldırının Videosu

Sinan Oğan'a Saldırının Videosu

Oğan, bir kez daha ve bu kez silahlı saldırı girişiminin hedefi oldu. Oğan; Bozdağ, Vali Yurtnaç ve Emniyet Müdürü'nü saldırıyı planlamakla suçladı.

A+A-

Sinan Oğan’ın, 'Hayırlı Anadolu Yürüyüşü' programları kapsamında geldiği Yozgat'ta konuşma yapacağı salon önünde silahlı saldırı girişimi yaşandı.

Oğan’ın aracından inmek üzereyken meydana gelen olayda, kalabalık grup, daha önceki saldırılarda olduğu gibi aynı sloganları attı. “Hareketin Lideri Devlet Bahçeli” sloganlarına, Sinan Oğan’ın yanında bulunanlar, “Bozkurt Sinan” sloganlarıyla karşılık verdi.

Polisin yeterli tedbir almadığını gören grup, az sayıdaki polisi aşarak Sinan Oğan'ın aracına doğru saldırıya geçti. 

Sinan Oğan'ın taraftarlarınca ve konferansı dinlemeye gelenler tarafından saldırgan grubun püskürtülmesinden sonra çevik kuvvet devreye girdi. Olayda, torpil denilen ses bombaları da patlatılmaya başlandı. 

Olaya müdahale etmek isteyen iki polis yaralandı. Polisler, tedavi için hastaneye götürüldü.

Karşılıklı sloganların devam ettiği salon önünde polis, saldırgan grubu uzaklaştırmak için biber gazı sıktı. Rüzgarın ters esmesi sonucu gazdan daha çok polisler etkilendi.

Bu arada polislerin destek istediği ancak bunun gerçekleşmediği bildirildi. Bir emniyet amiri, "Siz nasıl buraya geliyorsanız, onların da burada toplanma özgürlüğü var" dedi.

Olaylar sırasında Sinan Oğan’ın 7 yaşındaki kızının da araçta bulunduğu öğrenildi.

Olaylar yatıştıktan sonra Sinan Oğan, ülkücülerin hınca hınç doldurduğu salona geçerek, konuşmasını yaptı. 

Sinan Oğan, Yozgat'ta kendisine yönelik gerçekleştirilen planlı saldırının 'silahlı' olduğunu söyledi. Oğan, saldırıdan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Vali ve Emniyet Müdürü'nü sorumlu tutup, birlikte planladıklarını öne sürdü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.