Simit ve poğaçaya taze gevrek zam

Simit ve poğaçaya taze gevrek zam

Simit ve poğaça fiyatları da zamlardan nasibini aldı. Sabahları en çok tüketilen bu yiyeceklerin yeni fiyatları belli oldu.

A+A-

Türkiye'de ekonomik sorunlar nedeniyle uzun bir süredir tepeden tırnağa her şeye zam geliyor. Bu zamlar gıda fiyatlarını da etkiliyor. Son olarak simit ve poğaçaya zam yapıldı.

BİLECİK'TE SİMİDE VE POĞAÇAYA ZAM

Bilecik'te simit ve poğaça zam yapıldı. Fırıncı ve simitçilerin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğine yapılan zam talebi kabul gördü. Kentte 100 gramı 10 liraya satılan simit, yüzde 20 artışla 12 lira oldu. 80 gram poğaça da 12 liradan satılmaya başladı.

İSTANBUL'DA EKMEĞE ZAM

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, 240 gram ekmeğin fiyatının 15 liraya çıkarılması için taleplerini esnaf odalarına ilettiklerini duyurdu. Çetin, un fiyatlarındaki ciddi artışa dikkat çekti.

Çetin, "620-650 liraya aldığımız 50 kilogramlık un çuvalı şu an 750-800 lira seviyelerine yükseldi" diyerek fırıncıların bu artışla başa çıkmakta zorlandığını ifade etti.

"FIRINCILAR DEPOLARINA YETERLİ UN ALACAK GÜCÜ BULAMIYOR"

Sözcü'de yer alan habere göre, Çetin, "Değirmenler organize bir şekilde un fiyatlarına zam yapıyor. Fırıncılar depolarına yeterli miktarda un alacak gücü bulamıyor" dedi. Son altı ayda İstanbul’da 150 fırının kapandığını belirten Çetin, fırıncıların zor durumda olduğunu vurguladı.

EKMEĞİN KİLOSU 50 TL OLDU

Beşiktaş, Kadıköy, Sarıyer ve Avcılar gibi bölgelerde bazı fırınlar, resmi olarak açıklanan 10 lira yerine ekmeği 12,5 liraya satmaya başladı. Bu durum, ekmek fiyatlarının yüzde 25 oranında artmasına yol açtı. Çetin, ekmeğin kilogram fiyatının şu anda 50 lira olduğunu belirtirken, "Bazı üyeler ekmeği 250 gram yapıp 12,5 liraya satmaya başladı. Bu gidişle yılbaşına kadar fiyat 15 liraya çıkacak. Maliyetler daha da yükselirse ekmek fiyatı daha da artabilir" dedi. Ayrıca, ekmek fiyatlarındaki bu artışın halkı daha fazla Halk Ekmek’e yönlendirdiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.