Şiirlerle Türkülerle Çanakkale Zaferini Anma Programının 6.sı Yapıldı

Şiirlerle Türkülerle Çanakkale Zaferini Anma Programının 6.sı Yapıldı

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği ile Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi tarafından 6.sı düzenlenen Şiirlerle ve Türkülerle Çanakkale Zaferi Anma Programı gerçekleştirildi.

A+A-

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan programda açılış konuşmasını yapan YAZARBİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu “18 Mart Çanakkale Zaferi ‘nin bizde farklı bir anlamı vardır; şöyle ki derneğimiz, Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği’nin yani YAZ-AR-BİR’in kuruluş tarihi de 18 Mart’tır. 2002 yılında kurulan derneğimiz yazar, şair, araştırmacı, ozan, ressam gibi edebiyat ve sanat insanlarından oluşmuş elit bir üye yapısına sahiptir,” dedi.

Genel Başkan Abdülkadir Uslu konuşmasını şöyle devam etti: “2002 yılından bu yana faaliyetlerimizle Denizli ve Türk Dünyası edebiyat, kültür ve sanatına katkı vermeye çalışıyoruz. Sözlü Kültür Geleneği başlığı altında düzenlediğimiz 5 uluslararası sempozyumun yanı sıra birçok sempozyum, konferans, seminer, sergi, anma programları ve imza günleri organize ettik. Kitap fuarlarına ve Sanat etkinliklerine, festivallere katıldık. Üyelerimizin eserlerinin tanıtımı, telif haklarının korunması başta olmak üzere daha kaliteli ürün vermeleri konusunda da destek faaliyetlerimiz oldu.

Halen her ayın ilk cumartesi günü Şiirini al da gel / Denizli Şiir Günü etkinliğimiz, diğer cumartesi günleri de şiir, düz yazı, yazım kuralları gibi atölye çalışmalarımız devam ediyor. Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi 4 nolu salonda devam eden bu ücretsiz programlara üyemiz olmayan edebiyat ve sanatsever vatandaşlarımız da katılabilmektedir.

Bu vesile ile Kurucu Genel Başkanımız Şükrü Tekin Kaptan’ı, Genel başkanımız Mithat Makal’ı ve vefat etmiş olan tüm üyelerimizi rahmetle anıyorum.”

Başarıların ve zaferlerin sahip çıkıldıkça büyüdüğünü ve anlam kazandığını ifade eden Uslu:

“Nesillerin, özgüven kazanıp, geleceğe doğru gururla adım atabilmesi; bu zaferlerden beslenmesi, kimliğini pekiştirmesi ile mümkün olacaktır.  Çanakkale Zaferi, her Türk evladının gururla hatırlayacağı, onurla bahsedeceği ve sorumluluk bilinciyle genç nesle aktaracağı altın harflerle süslü tarih sayfalarımızdan sadece birisidir ama en önemli sayfalardan birisidir; çünkü bu zafer bir milletin küllerinden nasıl yeniden doğduğunun bir belgesidir. Bu öyle bir zaferdir ki tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan bir yeniden diriliş destanıdır.

O gün bayraklaştırılan bağımsızlığımızın ilelebet devam edeceği inancıyla Başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, ebediyete göç etmiş olan kahraman atalarımızı rahmetle ve minnetle; yaşayan tüm gazilerimizi şükranla anıyorum,” dedi.

Genel Başkan Uslu sözlerini şöyle tamamladı: “Gelenekselleşen bu etkinliği Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi ile gerçekleştiriyoruz. Bu etkinlikte çok emeği olan başta Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar’a, yönetim kurulu üyelerine; ozan, şair ve sanatçı dostlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Osman Zolan’a ve Belediye çalışanlarına da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu gecede bizimle olduğunuz için sizlere de özellikle teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar da, 5o yıl önce Kıbrıs’a şehit olmak için gidip malul gazi olarak döndüklerini ifade ederek “Şairlerle ozanların yaptıkları bu tür programları izliyordum bundan yedi yıl önce Abdülkadir Uslu başkanımla konuştuk böyle bir etkinlik yapmak için ve ciddi bir adım attık. İlk beş programdan sonra son iki senede pandemi nedeniyle ara verdik, gerçekleştiremedik. Bu akşamki program için Abdülkadir başkanımla konuştuk karar verdik ve Denizli Büyükşehir Belediyesine başvurduk. Her zaman olduğu gibi onların destekleriyle bugün 6.sını gerçekleştiriyoruz,” diyerek Denizli ve ülke kültürüne hizmet eden Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Derneği’nin birbirinden değerli şairlerini, yazarlarını, sanatçılarını kutladı.

Başkan Hamdi Helvacılar “Sivil toplum örgütlerinin olduğu yerde hizmet de iyi olur. Sivil toplum örgütleriyle güç birliği yaparak Denizlimiz adına ülkemiz adına bugün olduğu gibi güzel hizmetlere imza atacağız,” diyerek, YAZARBİR başkan ve yönetimine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a ve katılımcılara teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci konuşmasının başında ; gün içerisinde dört gazimize madalyalarının teslimiyle başlayan etkinliğin akşamında burada olduklarını ve kutlamaların değişik etkinliklerle yarın ertesi günlerde de devam edeceğini belirterek “Cumhuriyetimizin devam etmesi için, bayrağımızın dalgalanması için, ezanların dinmemesi için, bu toprakların vatan olması için şehitler veriyoruz, zor bir coğrafya üzerindeki yaşadığımız bu topraklar için bedeller ödedik, ödemeye de devam edeceğiz. Çanakkale zaferi tarihimize altın harflerle yazılmıştır ve İstiklalimizin kazanılmasının yolunu açmıştır,” dedi.  

Meclis Başkan Vekili Değirmenci, Çanakkale zaferinin ülkemizin bağımsızlık mücadelesinin önünü açtığını İstiklal harbini kazanıp ayağa kalmamızı mümkün kıldığını anlattı.

18 Mart Çanakkale Zaferi'ni kutlayan Başkan Vekili Değirmenci, Ankara’da bulunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın selamını ileterek “Türkiye Cumhuriyeti'mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ile gazilerimizi şükranla ve minnetle anıyorum,” dedi.

Konuşmalardan sonra türkü ve şiir programına geçildi.

Sunuculuğunu YAZARBİR Genel Sekreteri Sadık Dağdeviren’in yaptığı programda şairler kendi şiirlerini okudular. Şiirlerini yorumlayan şairler şu isimlerden oluştu:

Hüsamettin Tat, Melahat Kuzu, Reyhan Pervanlar Karaalp, Ali Tuluk, Ahmet Sarı, Muhammet Kahraman, Sezer Sevim Say, İsmail Gökçe, Mehmet Aslan, Sadık Dağdeviren.

Özay Gönlüm’den ninenin Kıbrıs Mektubunu okuyan Osman Gönlüm özellikle salonda bulunan Kıbrıs Gazileri’nin duygulu anlar yaşamasına neden oldu.

Ozan Nihat’ın hoşlama ile açtığı program baştan sona heyecanla izlendi.

İzleyiciler, Yiğit Kahraman’ın çalıp söylediği Türkiyem’e Türk Bayraklarını dalgalandırarak eşlik etti.

Sahne alan sanatçılar da şu isimlerden oluştu:

Ozan Nihat, Sultan Turun, Şerif Ulu, Mehmet Dağal Emin Mert Boyacıoğlu, Yiğit Kahraman.

 Birbirinden değerli ozanların, Türk halk müziği sanatçılarının okuduğu türkülerle salonda bir duygu yoğunluğu yaşandı.

Program sonrasında katılımcılara belgeleri YAZARBİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu ve Muharip Gaziler Denizli Başkanı Hamdi Helvacılar tarafından takdim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.