Şiire Aşık Servis Şoförü

Şiire Aşık Servis Şoförü

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu üyelerinden Hüseyin Alataş, şoförlüğünü yapmış olduğu okul öğrenci servisindeki çocuklara şiir öğretiyor.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu üyelerinden Hüseyin Alataş, ortalama 10 senedir Arif Yalınkaya İlkokulu’nda servis şoförlüğü yapmakta.


Şiire duymuş olduğu sevgiyi serviste taşıdığı öğrencilere de aşılayıp milli ve manevi değerlere sahip bir gelecek için ellerinden geleni yapmak isteyen Alataş, talep eden öğrencilere şiirler okutuyor. Okumuş oldukları şiirleri kimi zaman ezberleyen öğrenciler, servis içinde de birbirleriyle tatlı bir rekabetin içine giriyorlar. Çocukların serviste geçirmiş oldukları zamanı daha dolu geçirmeleri için onlara çok sevdiği şiirleri okutmaya başladığını belirten Servis Şoförü Hüseyin Alataş, talep eden öğrencilere bu şiirleri sıra ile okuduğunu, bu arada şiirleri de ezberlediklerini, böylece şiir tadında milli ve manevi duygular ile yolculuk yaptıklarını ve çocukların özgüvenli olduklarını, kendilerini daha rahat ifade ettiklerini dile getirdi.

 

"Şiir okumak için yarışıyorlar"

 

Servis aracına bindikleri anda öğrencilerin şiir okumak için birbirleriyle yarıştıklarını dile getiren Alataş, ezberlemiş oldukları şiirler ile okul idaresi tarafından ödüllendirilen çocukların da olduklarına dikkatleri çekti. Alataş, bunun da çocuklar için ayrı bir motivasyon kaynağı olduğunu, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu’na katılmanın hem kendisine hem de servisteki çocukların şiir ile tanışmasına vesile olduğunu, Büyükşehir Belediyesinin şiir evinin olduğunu, bu şiir evinde güzel kültürel etkinliklerin olduğunu, kendisinin de oradan etkilendiğini, kendi gibi şiir sevenlere desteklerinden ötürü Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a çok teşekkür ettiğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.