Sıcaklıklar düşüyor kar geliyor!

Sıcaklıklar düşüyor kar geliyor!

Meteoroloji'den yapılan son açıklamada yarın 14 Kasım Çarşamba gününden itibaren Denizli'de hava sıcaklıklarının düşeceği ifade edildi.

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamada; ülkemiz 14 Kasım Çarşamba gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelecek olan soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına gireceği belirtildi. Bununla beraber mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hissedilir derecelerde düşmesi bekleniyor.

 

Soğuk havayla birlikte, Karadeniz bölgesinin yüksek kesimleri, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksekleri ile Doğu Anadolu bölgesinin kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışları görülebilecek.

 

Bu haftanın ikinci yarısında en yüksek hava sıcaklıklarının; Erzurum’da 1-2, Ankara’da 6-7, İstanbul’da 9-10, İzmir’de 11-12, Antalya ve Adana’da 16-17 derecelere, gece en düşük sıcaklıkların ise yurdumuzun iç kesimlerinde 0 derece ve altına düşmesi bekleniyor.

 

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre; Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kırklareli’nin kıyı kesimleri, Yalova, Çanakkale’nin doğu, Balıkesir ve Bursa’nın kuzey ilçeleri, Sinop, Tokat, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş ve Ağrı çevrelerinin yağışlı geçeceği belirtildi. Yağışların Trabzon ve Rize ile Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenirken bu sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesinin de beklendiği ifade edildi.

 

Denizli'de bugün 13 Kasım Salı ve yarın 14 Kasım Çarşamba günlerinde hava sıcaklıkları ortalama 15 derece civarlarında olacak. Yarından itibaren Denizli'de havaların soğuması sonrasında Cuma gününde sağanak yağışlı bir havanın da etkili olması bekleniyor.

Denizli Hava Durumu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.