'yazarBİR dergisi' "Merhaba" Dedi.

Aylık Kültür, Sanat, Edebiyat ve Bülten dergisi yazarBİR yayın hayatına başladı.“Türkçe konuşulan her yere ulaşmak, Türkçe yazan her kalemle bütünleşmek” arzusuyla yola çıkan “yazarBİR” Şubat sayısıyla yayın dünyasına adımını attı.

İmtiyaz sahipliğini Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) adına Abdülkadir  USLU’nun, Yazı İşleri Müdürlüğünü Sadık DAĞDEVİREN’in ve Yayınlar genel sorumluluğunu Hüsamettin TAT’ın yaptığı “YAZ-AR-BİR  Dergisi”nin yayın kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: Abdülkadir USLU (Genel Başkan), Hüsamettin TAT (Genel Başkan Yrd.-Yay. Kur. Bşk.), Sadık DAĞDEVİREN (Genel Sekreter), Hüseyin KURTARAN (Genel Muhasip), İbrahim ÇAMALAN (Üye).

Tasarımı; www.kitapdergitasarim.com  tarafından yapılan, görsel yönetmenliğini Hakkı USLU’nun yaptığı yazarBİR dergisinin kapak fotoğrafı,  Zeki AKAKÇA imzasını taşıyor.

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği Genel Başkanı Abdülkadir USLU sunuş yazısı UMUDA YOLCULUK’ta şunları yazmış:

 

“Değerli sanat dostu, bizler YAZ-AR-BİR ekibi olarak umuda yolculuğa 2002 yılında çıktık. Rahmetli Şükrü Tekin Kaptan’ın kurucu genel başkanlığında; Mithat Makal (rahmetli genel başkanlarımızdan), Enver Bilki, Sadık Dağdeviren (YAZ-AR-BİR Genel Sekreteri), Yılmaz Sağdıç, M.Kemal Sağlam ve benim (Abdülkadir Uslu / YAZ-AR-BİR Genel Başkanı) tarafından kurulan Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) ile bu yolculuk başladı.

Zaman zaman fırtınalara yakalandık, zaman zaman yokuşlara tırmandık, zaman zaman da keyifli dakikalar yaşadık bu yolculuğumuzda ama hiçbir zaman umudumuzu yitirmedik.

Umut gelecekle ilgili hedeflerimize ulaşmaktı.

Tüzüğümüzde de belirttiğimiz gibi hedefimiz; dernek olarak varoluşumuzun simgesi olan “Kültür, sanat, araştırma ve edebiyat eserleri” ile “Kültür insanı, sanatçı, araştırmacı ve edebiyatçıların” hak ettiği saygınlığa kavuşmasıdır.

Umuda yolculuğumuzda; bazen bir kitap, bazen bir olay, bazen bir gazete, bazen de bir etkinlik bizi taşıyan araç oldu. Bu manada “yazarBİR” dergisi bizim araçlarımızdan birisi ve en yenisi olarak algılanmalı. Dergimizden; hem üyelerimizin ve dostlarımızın çalışmalarını kamuoyuyla paylaşmamıza aracı olmasını, hem de üyelerimiz ve dostlarımız ile iletişimimizde bir köprü olmasını bekliyoruz.

Dergimizin, öncelikle araştırmacı, yazar, şair ve sanatçıların oluşturduğu sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşları olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşları ile de irtibatımızda önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz. Türkçe konuşulan her yere ulaşmak, Türkçe yazan her kalemle bütünleşmek en büyük arzumuzdur. “yazarBİR” dergisine yazılarınızla, çizgilerinizle vb. çalışmalarınızla destek olmanız en büyük beklentimizdir.

Dergimizin ilk sayısında gelenekselleşmiş bir “ön söz” ya da “merhaba” başlığı atmak istemedim.

Çünkü; “MERHABA”nın peşinden “HOŞCAKAL”ın, “ÖNSÖZ”ün peşinden “SONSÖZ”ün bir gün gelecek olmasından korktum.

Ama ne olursa olsun bizlerin “UMUDA YOLCULUĞU” hep devam edecek. Çünkü geçmişte olduğu gibi gelecekte de yeni hedefler yeni umutları doğuracak.

Buyurun, katılın bize “UMUDA YOLCULUĞA” birlikte devam edelim.

Saygı ve muhabbetlerimle...”

 

 

“yazarBİR dergisi”nin ilk sayısında;

Abdülkadir Uslu  (UMUDA YOLCULUK), Sadık Dağdeviren  (KÜLTÜRÜMÜZ ve BİZ), Şerif Kutludağ  (“OCAKBAŞI”NDA OCAKBAŞI DUYGULARDAYIM!), Veli Aykar (DENİZLİ’DE BİR DELİ VE KARANFİL), Savaş Ünlü  (BİLETİME BÜYÜK İKRAMİYE ÇIKACAK), İbrahim Çamalan (KİBRİT KUTULARI), Ali Tuluk (ÇOCUKLUK AŞKLARI ), Kenan Kalecikli (HİÇ OLUP GİDEN AŞKLAR İÇİN), Zeki Akakça  (FOTOĞRAFA DAİR), Aysel Menteş  (YAŞ KIRKI AŞINCA), H. Hakan Kurtaran  (ASLA SANA KIRILMAM), Melahat Kuzu (YOLLAR UZAK GÖNÜL TUZAK), Hurşit Türkay Çakır (BİLMELİSİN), Ahmet Sarı  (...YIL, 1932), Naciye Kınlı  (GELİR MİSİN?), Baki Evkaralı (ELLERİM SEN KOKUYOR),  İsmail Gökçe (GURBET AKŞAMLARI ), Hüsamettin Tat  (BENİM ADIM ALI),   Safiye Samyeli  (SAHİ BENİM SUÇUM NEYDİ?), Ramazan Seyfi Yurdakul (“KÜLEKLER (RÜZGÂRLAR) ŞEHRİ BAKÜ’DEN XINALIQ KENDİ (KINALIK KÖYÜ)’NE),  Kadir Yatağan (SEN YİNE HAYALLERİMDEKİ GİBİ KAL ),   Muhammet Kahraman  (DOSTUM),  Mustafa Kütükçü (SARI SAZAN VE MENDERES ), İbrahim Kavas (AŞKIN DİLİ), Bahtiyar Vahapzade (MENİM ANAM)   şiir öykü ve yazılarıyla yer alırken, Hakkı USLU Karikatür, Hüseyin ÇOBAN desen ve Zeki AKAKÇA fotoğraflarıyla dergiye renk kattı.

Baskısı Denizli Bilal ofset matbaacılık tarafından yapılan dergide ayrıca dernek faaliyetleriyle ilgili haberlere de yer verildi.

“yazarBİR dergisi”nin yönetim yeri ve iletişim adresi; Sırakapılar Mahallesi, 418. Sokak, No:3 Merkezefendi /  DENİZLİ ve elektronik posta adresi: yazarbir@gmail.com

Kültür, sanat, araştırma ve edebiyat eserlerini beklediklerini belirten yazarBİR dergisi yönetimi; “Buyurun, katılın bize “UMUDA YOLCULUĞA” birlikte devam edelim.” diyor.

Ege - Denizli Haberleri

Dikkat ! Kar Denizli'ye Geliyor
Denizli’de Kırmızı Altın Hasadı Başladı
Muğla'da deprem
DENİZLİ’DE EŞ ZAMANLI YAĞMUR DUASI
Tabutları Küçük Acıları Çok Büyük