Gerçek ismi Osman Zeki Yüksel olan büyük dava adamı, Serdengeçti dergisinde çıkan yazılarından ötürü bu soyadıyla tanınmıştır. Osman Yüksel, 15 Mayıs 1917 tarihinde Antalya'nın Akseki ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini burada bitirdi. Ankara Üniversitesi Dil-Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde okurken 3 Mayıs 1944’te karışmış olduğu siyasi bir olay sebebi ile okuldan atıldı.
Bu dönemde Nihal Atsız ve Alpaslan Türkeş ile beraber bir süre hapiste kaldı. Tahliyesinden sonra da eğitimine devam etmek için fakülteye başvurdu, ama kendisine izin verilmedi. Bunun üzerine dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’e hitaben yazmış olduğu "Yüksek makamın alçak vekiline" sözleri ile başlayan dilekçe yüzünden de yeniden hapse girdi.
Cezaevinden çıkmasının ardından da Serdengeçti dergisini yayınlamaya başlayan Yüksel'e yazıları sebebi ile pek çok defa dava açıldı. Bunun sonucunda da dergisi 33. sayısında kapatıldı.
Kravatı Beline Bağladı
1952 senesinde de Bağrı Yanık adında bir mizah gazetesi çıkardı. Ardından siyasete atılıp 1965 - 1969 seneleri arasında Adalet Partisi'nden Antalya milletvekilliği yaptı. Ama sert söylemleri sebebi ile AP'den ihraç edildi. Bunun yanında milletvekilliği esnasında kravat takmadığı için uyarı aldı. İkazları dikkate almayınca da genel kurula girmesine yasak konuldu. Bu defa beline bağladığı kravat ile içeri girdi, yakasına takması gerektiğini söyleyenlere ise, “Kanunda nereye takılacağı belli değil. İstediğim gibi takarım” sözleri ile karşılık verdi.
Ayrıca Yeni İstanbul gazetesinde de yazılar yazmış olan Osman Yüksel Serdengeçti, 10 Kasım 1983 tarihinde Ankara'da yaşamını yitirdi ve Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Eserleri
Mabedsiz Şehir, Bu Millet Neden Ağlar?, Bir Nesli Nasıl Mahvettiler?, Ayasofya Davası, Mevlana ve Mehmet Akif, Türklüğün Perişan Hali, Gülünç Hakikatlar, Kara Kitap, Müslüman Çocuğunun Şiir Kitabı, Radyo Konuşmaları, Akdeniz Hilalindir