Vatandaşın 1 oyu sizce kaç kilit taşı eder?

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, ilçe ve mahallelerdeki seçim çalışmasına devam ediyor.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Denizli'nin birçok AKP'li belediyesinde seçim için göstermelik olarak yığılan, ancak uzun süredir döşenmeyen kilit taşların mahalleliye oy verme yönünde bir siyasi baskı oluşturduğunu belirterek belediyecilik anlayışında kapsamlı bir değişiklik getireceklerini söyledi.

Arslan'ın açıklaması şöyle:  "Denizli'deki AKP Belediyeleri, belediye işlerini yaparken, oy verenle vermeyeni ayrı tutarak,kimi yerlerde taşları döşerlerken,oy vermeyen köy ve kasabalara(mahallelere) taş vermedikleri gibi, bazılarına yalnız taş göndererek "döşemesi seçim sonrası vereceğiniz oylara göre yapılacak" diye baskı oluşturmaktadırlar.

Belediyecilik halka hizmet için vardır. Başkan hangi partiden seçilirse seçilsin, o beldenin ve kentin, herkesin belediye başkanıdır. Bugün Denizli’mizde ve birçok ilçemizde hizmet, ne yazık ki adeta seçim rüşveti ve kozuna dönüştürmüş durumdadır.

İlçe ve mahallelerimizin önüne seçim öncesinde yığılan ama uzun süredir döşenmesi beklenen kilit taşları seçmene bir tarafsız hizmetten çok siyasi malzemeye dönüşmüştür.

Tüm muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın bildiği gibi, belediye ve devlet kaynaklarının parti çıkarı uğruna kullanılmasını gösteren yığın halindeki bu taşlardır. Bu taşlar ne zaman döşenecektir?

Bazı yerlerde yolların döşemesi yapılmadan hane halkının bahçesinin ve evinin önünün taş döşenmiş olduğunu görüyoruz. Şimdi bunu yapanlara soruyorum, bu nasıl bir belediyecilik anlayışıdır? Bu anlayış ne zamana kadar devam edecektir?

 

Taş deyip geçmeyiniz... Denizlimizi ilçe ilçe, mahalle mahalle geziyorum. Altyapı çalışmalarını yerinde görüyor ve talepleri takip ediyorum. Bunların bile belirli bir plan dahilinde gerçekleştirilmediğini, her köşede, yerde ve afişlerde reklamın yapıldığını, yapılan işlerden çok reklamın daha fazla yapıldığını görüyorum. Taş yığılı olan her mahallemizde aynı tepkiyle ve kaygılı sorularla karşılaşıyorum.

Soruyorum:

"Mahalle önlerine bırakılan bu taşlar neden ısrarla döşenmiyor, neden ısrarla seçim dönemlerinde taş yığılıyor? Bu taşların döşenmesi neden o mahalledeki seçim sandık sonuçlarına bağlı kalıyor? Vatandaşın 1 oyu sizce kaç tane kilit taş ediyor? "Ver oyu, al döşenmiş yolu" anlayışı seçmene hakarettir. Sandığa bozuk yoldan giden seçmenin karşısına serilen kilit taş yığınını açıkça bir gözdağı olarak görüyorum. Depoda duracak ve zamanı geldiğinde döşenecek taşı mahalle girişine yığıp da aylarca döşememek, ucuz siyasetin ürünüdür. "Bana oyunu verirsen taşın döşenir. Aksi bir sonuç sandıktan çıkacak olursa kilit taşlar size yol değil dağ olur, önünüzde yığılır" yaklaşımı ilkel bir yaklaşımdır. "Kilit taşınızı döşemeyiz, ancak karşıdan seyredersiniz" demeye getiren, belediyecilik hizmetinin verilip verilmeyeceğini genel seçim sonuçlarına bağlayan bu anlayış, kentlimize ve mahallelimize yapılan açık hakarettir. Böylesi bir belediyecilik anlayışını kınıyorum. CHP'nin belediyecilik anlayışında hizmet gecikmeyecek, oy yoğunluğuna göre değil, ihtiyaca uygun hizmet dağıtılacaktır. Verilecek hizmet,genel seçimlerdeki "sandık şantajı"na dönüştürülmeyecektir. Çünkü belediyeler halkın belediyesidir,herkesin belediyesidir,eşit hizmet vermek mecburiyetindedir."

Siyaset Haberleri

Mahmut Arıkan Saadet Partisi'nin Yeni Genel Başkanı
AKP Sözcüsü Ömer Çelik Adana’da erken seçim açıklaması yaptı
Kılıçtaroğlu nun mahkemedeki  ifadesi
Saygı Öztürk'ten çarpıcı Kayyum kulisi: Sayı 15-16'yı bulacak
Ben öldürülürsem 3 sorumlu var