Konu ile alakalı PAÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Bülbül, üniversite-özel sektör ortaklığında farklı projeler üretilmesi gerektiğini, üniversitelerin, özel sektörü gerek teknolojik gerekse laboratuvar anlamında besleyen kurumlar olması gerektiğini, kendilerinin bu sene ilkini yaptıkları Uygulamalı Jeotermal Eğitimle diğer çalışma alanlarında olduğu gibi Jeotermal alanında da bu sektörde çalışmakta olan yetkin personel anlamında da çok önemli yol kat ettiklerini belirtti.
I. Uygulamalı Jeotermal Eğitimi’ ile sektörde çalışmakta olan insanların birbirlerini tanıması adına bir platform oluşturduklarını belirten Doç. Dr. Ali Bülbül, jeotermal anlamda bilhassa bu bölgede iş bulma imkanının epey yüksek olduğu belirtti. Devletin verdiği desteklerin de olduğunu söyleyen Dr. Bülbül, jeotermal sahaların tespitinde araştırma ve geliştirmenin çok önemli olduğunu ve doğru yapılan bir Ar-Ge’yle bu anlamda işletmeye maddi olarak da fazla kaybın önüne geçilebildiğini belirtti.
3 Kaynağa Da Yakın
PAÜ Sarayköy MYO tarafından yapılan I. Uygulamalı Jeotermal Eğitimi ile alakalıi duygularını aktaran Sarayköy MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aslı Öztürk Kiraz beklediklerinden çok daha fazlasını aldıklarını, Türkiye’deki jeotermal kaynaklardan en sıcak 3 kaynak olan Kızıldere, Alaşehir ve Germencik bölgesinde yer aldığını, Sarayköy olarak bu 3 kaynağa da oldukça yakın olduklarından Sarayköy merkezli bir eğitim vermek istediklerini, kendilerini destekleyen PAÜ Yöneticilerine, misafirperver Sarayköy halkına, sponsorluk ve ev sahipliğinde bulunan Sarayköy Belediyesi ve sponsorluk alarak faaliyete maddi katkıda bulunan firmalara ve teknik gezide kendilerini destekleyen eğitimci desteği sağlayan Zorlu Enerji’ye ve tüm katılımcılara teşekkür ettiğini belirtti.