Unlu Mamüller İçin Hijyen Eğitimi

Unlu Mamüller İçin Hijyen Eğitimi

Sofralarımızda önemli bir yere sahip olan ekmek, ekmek çeşitleri, diğer ekmek çeşitleri ile ekşi hamur ekmeklerinin, tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, muhafazası, taşınması ve pazarlanmasına ilişkin kurallar ve ürünlerin sahip olması gereken özellikler 01.04.2012 tarihinde 28163 sayılı resmi gazetede yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinde (Tebliğ No:2012/2) belirlenmiştir.

Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin 2 nolu ekinin 10. Maddesinde “ Bu Tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlarlar. Bu Tebliğ kapsamında verilecek eğitimlerle ilgili olarak Bakanlık; ilgili meslek federasyonu, kamu kurum ve kuruluşları ve üniversiteler ile işbirliği yapar”. Hükmü gereği Bakanlığımız ile ilgili meslek odaları arasında protokoller imzalanmıştır.

Bu Protokoller kapsamında İlimizde eğitimler verilmektedir. İlk eğitim 04.07.2017 tarihinde ekmek sektörü çalışanlarından 102 kişinin katılımı ile düzenlenmiştir.  

Bu eğitim sadece Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında yapılmakta olup, Hijyen Eğitim yönetmeliği kapsamındaki Hijyen Eğitimleri ile karıştırılmamalıdır.

Protokoller kapsamında verilen eğitimlerin geçerlilik süresi 5 yıl olup, ekmek üretim, dağıtım ve satışında çalışan ve bu güne kadar eğitim almamış veya eğitiminin geçerliliği sona ermiş personelin meslek odalarına başvurarak söz konusu eğitime katılım taleplerini iletmeleri gerekmektedir.

 

Ege - Denizli Haberleri

DENİZLİ’DE EŞ ZAMANLI YAĞMUR DUASI
Tabutları Küçük Acıları Çok Büyük
PAÜ GREVİ 4.GÜNÜNDE DEVAM EDİYOR
ATATÜRK DENİZLİ’DE ÖZLEMLE ANILDI
PAÜ KAMPÜSTE GREV VAR