Üniformasız Kahramanların Sorunlarını Anlattı

Türk Büro Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Utangaç 10 Nisan Polis Haftası ile alakalı yapmış olduğu açıklamada tüm polis teşkilatının 173. Yılını kutladığını ifade etti.

Türk Büro Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Utangaç 10 Nisan Polis Haftası ile alakalı yapmış olduğu açıklamada Türk halkının huzuru, refahı ve güvenliği için gece gündüz demeden mesai mefhumu gözetmeden çalışan tüm polis teşkilatının 173. Yılını kutladığını ifade etti.

Polis demek güven demek; Polis demek huzur demek; Polis demek güler yüzle hizmet demektir, şeklinde konuşan Başkan Utangaç, polislerin her türlü mali ve özlük haklarının verdikleri fedakarca hizmetlerin karşılığına yakışır bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini, dosta güven düşman korku veren polislerimizin her şeyin en iyisine layık olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtti.

Bununla birlikte Emniyet teşkilâtında sivil memur olarak görev yapan çalışanlarında görmezden gelinmemesi gerektiğini vurgulayan Utangaç, onların üniformasız kahramanlar olduğunu, Afrin harekatı ve Güney Doğuda yapılan operasyonlarda görev alan bir çok sivil memurun da bu operasyonlarda görev yaptıkları karakollarda yapılan hain saldırılar şehit düştüklerini dile getirdi ve Türk Büro Sendik tarafından tespit edilen Emniyet Genel Müdürlüğü’nde çalışan sivil memurların başlıca sorunlarını şöyle sıraladı:

İlk olarak Emniyet Genel Müdürlüğü’nde bugüne dek hiç yapılmayan unvan değişikliği sınavının yapılıp bu konudaki mağduriyetlerin giderilmesinin sağlanması;

Teknik Hizmetler Sınıfındaki (TH) personel için bu sınıfta şeflik ve müdürlük kadrolarının ihdas   edilmesi ve aşçıların Teknik Hizmetler Sınıfına geçirilmesi,

EGM’de Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinden kurumun tespit ettiği nitelikleri taşıyanların Genel İdari Hizmetler sınıfı veya Teknik Hizmetler Sınıfına geçirilmesinin sağlanması. 2005 senesi Toplu Görüşme Mutabakat metninde bulunan ‘ Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışanların öğrenim durumlarına göre diğer hizmet sınıflarına bir defaya mahsus olmak üzere sınavsız atanmaları sağlanacaktır’ hükmünün EGM’ye bağlı kurumlarda da uygulanmasının sağlanması,

Emniyetteki Sivil memurlara da yıpranma,  ¼ oranında fiili hizmet zammı verilmesi,

EGM’de görev yapan devlet memurlarının görev tanımlarının net olarak yapılmadığından ilgili amirler tarafından görev alanına girmeyen “Bariyer taşıma, toplama, bariyer dizme, çaycı, garson, bulaşıkçı, temizlikçi, bahçıvan vb yük ya da eşya taşıma’ gibi işler sözlü emir olarak verilerek sivil memurlar kadro, ünvan ve branşları dışında çalışmak zorunda bırakılıyorlar. Bu sebeple kurum içi görevlendirmelerde mutlaka yazılı ölçütler getirilereki bu tür mobing benzeri uygulamaların önüne geçilmesi için önlem alınması,

657 sayılı DMK’nin kurum içi geçici görevlendirme ile alakalı hükümlerine riayet edilmesi,

Fazla çalışma konusu  ile alakalı olarak;

Vardiyalı çalışan polisevleri, polis okulları, eğitim ve sosyal tesisler ile hizmetin 24 saat kesintisiz devam etmesi gerekli olan birimlerde çalışanlar başta olmak üzere, emniyet teşkilatında görevli sivil memurlara, günlük 8 saat, haftalık 40 saat çalışma sürelerine idare tarafından riayet edilmesi, fazla mesai gerektiren durumlarda çalışması zorunlu olan personele çalışmasının karşılığının fazla mesai ya da 8 saate bir gün izin verilmesi gerekmektedir.

 

Hafta sonu ve resmi tatillere ya da Milli ve Dini bayramlar rastlayan nöbet izinlerinin çalışanlara, takip eden iş gününde kullandırılması yönünde düzenleme yapılması lazım.

Sivil memurların emekli olduktan sonra da silah taşıma ruhsat hakkı korunmalıdır.

EGM bünyesinde Emniyet Hizmetleri Sınıfında çalışan emniyet müdürü ve polislere verilebilen taltif ile ödüllendirme; aynı birimlerde görev yapan başarılı sivil memurlara da verilmesi gerekmektedir.

Geçici görevlendirmelere yazılı ölçütler getirilip çalışanlar arasında adalet sağlanmalıdır.

 

Ege - Denizli Haberleri

Onun Adı “Yetiş Muhtar”
Dikkat ! Kar Denizli'ye Geliyor
Denizli’de Kırmızı Altın Hasadı Başladı
Muğla'da deprem
DENİZLİ’DE EŞ ZAMANLI YAĞMUR DUASI