Tüm dünyada E. coli bakterisiyle mücadelenin yolları araştırılırken, Türkiye'deki bir bilimsel çalışma dikkat çekti.
Cumhuriyet Bilim Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmaya göre, Türkiye'de üretilen kolaların E. coli ve Salmonella gibi bakterilere karşı antibakteriyel etkisi olduğu belirtildi.
ABD'DEKİ HAMBURGERLERDE BAKTERİ KAYNAKLI ZEHİRLENMELER YAŞANDI
ABD'de McDonald's'ta tespit edilen E. coli bakterisi kaynaklı gıda zehirlenmesi vakaları, küresel fast food zincirlerini ve tüketicileri tedirgin etti. Bu büyük skandalın gölgesinde, Türkiye'den ortaya çıkan ilginç bir çalışma dikkat çekti.
TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN KOLALARDA ANTİBAKTERİYEL ETKİSİ GÖRÜLDÜ
Bu bakteriye karşı çözüm yolları araştırılırken, Türkiye'den gelen bir bilimsel çalışma dikkat çekti. 2015 yılında Cumhuriyet Bilim Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmaya göre, Türkiye'de üretilen kolaların E. coli ve Salmonella gibi bakterilere karşı antibakteriyel etkisi olduğu belirtildi.
Bu bulgu, özellikle Paris Olimpiyatları'nda yüzme etkinliklerinin yapılacağı Seine Nehri'nin kirlilik endişeleriyle gündeme gelmesiyle birlikte yeniden ilgi odağı oldu. Olimpiyat sporcularının, bu bakterilere karşı korunmak amacıyla kola tüketebileceği yönündeki haberler dünya basınında geniş yer buldu.