Türkiye'de üretilen kolalardan bakın ne çıktı! Bilim dünyası şokta

Türkiye'de üretilen kolaların içinden çıkan o şey, bilim insanlarını şaşkına çevirdi.

Tüm dünyada E. coli bakterisiyle mücadelenin yolları araştırılırken, Türkiye'deki bir bilimsel çalışma dikkat çekti.

Cumhuriyet Bilim Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmaya göre, Türkiye'de üretilen kolaların E. coli ve Salmonella gibi bakterilere karşı antibakteriyel etkisi olduğu belirtildi.

ABD'DEKİ HAMBURGERLERDE BAKTERİ KAYNAKLI ZEHİRLENMELER YAŞANDI

ABD'de McDonald's'ta tespit edilen E. coli bakterisi kaynaklı gıda zehirlenmesi vakaları, küresel fast food zincirlerini ve tüketicileri tedirgin etti. Bu büyük skandalın gölgesinde, Türkiye'den ortaya çıkan ilginç bir çalışma dikkat çekti.

TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN KOLALARDA ANTİBAKTERİYEL ETKİSİ GÖRÜLDÜ

Bu bakteriye karşı çözüm yolları araştırılırken, Türkiye'den gelen bir bilimsel çalışma dikkat çekti. 2015 yılında Cumhuriyet Bilim Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmaya göre, Türkiye'de üretilen kolaların E. coli ve Salmonella gibi bakterilere karşı antibakteriyel etkisi olduğu belirtildi.

Bu bulgu, özellikle Paris Olimpiyatları'nda yüzme etkinliklerinin yapılacağı Seine Nehri'nin kirlilik endişeleriyle gündeme gelmesiyle birlikte yeniden ilgi odağı oldu. Olimpiyat sporcularının, bu bakterilere karşı korunmak amacıyla kola tüketebileceği yönündeki haberler dünya basınında geniş yer buldu.

Yaşam Haberleri

3 milyon emekli zamsız kalabilir
Ülkücüler “Deli Kurt”u son yolculuğa dualarla uğurladı
At ve Eşek Eti Yedirmişler!
Sahte bal nasıl anlaşılır?
Avrupa Yakası'nın Kubilay’ıydı! Vural Çelik Hayatını Kaybetti