Türkeş Kimdir?

Üstad Orhan Kılıçoğlu'nun kaleminden 'Türkeş Kimdir''

Türkeş kimdir sorusunun en güzel cevabı; ''Türkeş, yok olmasına rıza göstermediği ve çok sevip, Mâide ayet 54 de övdüğü Türk milletinin ömrünü uzatmak için Allah'ın Türk'e bahşettiği, İslâmi, insani, milli özelliklere sahip, Turani ve Kur'an-i düşünen yiğit, imanlı, bilge bir kişidir'' TÜRKEŞ; Allah'ın dilemesidir ve Türk milletine olan ilâhi bir bahşıdır! TÜRKEŞ; Allah'ın, âlemlere nizam vermesi ve İslâm'a hizmet etmesi için merhamet, adâlet, tevazu ve hakkaniyet üzere halk ettiği Türk milletine ilâhi bir lütfudur. Böyle biline ve böyle anlatıla! Vefatının 19. Yıl dönümünde makamı ve mekânı cennet olsun.

BAHTİYAR VAHAPZADE TÜRKEŞ’İN ARKASINDAN DER Kİ ''Bu büyük insanın, bu büyük Türkçü'nün vefatı yalnız Türkiye’yi değil, bütün Türk dünyasını sarstı. Bu nedenle onun matemi bütün Türk dünyasının matemidir. 6 Türk Cumhuriyetinin kazandığı bağımsızlık onun şaheseridir. Bunu cesaretle söyleyebiliriz. Bugün ben bir Türk olarak, bu büyük Türkoğlu Alparslan Türkeş’in anısı önünde baş eğerek, ona Allah’tan rahmet diliyorum."

(19 NİSAN 1997 – Türkiye Gazetesi) MÜBAREK BİR ZAT OLAN H. MUSTAFA BABA DA DER Kİ (Olay Ankara Hacıbayram Câmii'nin avlusunda geçer) ''Evlâtlarım, yanında birkaç gençle câmiden çıkan şu kişi var ya, işte O zat Alparsalan Türkeş'tir ve devrimizin yaşayan EN SON İSLÂM DELİKANLISI''dır...

'' ATATÜRK VE TÜRKEŞ, SON DEVRİN KAHRAMANIYDILAR

Bir milletin en karanlık döneminde ortaya çıkarak, karanlıkları aydın eden kahramanlar, o milletin kabul edilmiş dualarıdır. Tıpkı Atatürk ve Türkeş gibi. Onlar Türk'ün kabul gören dualarıydı / Bugünkü mevcutlar ise; tolumca Allah'a karşı muhalefet ve isyanlarımızın karşılığı olarak bizlere reva görülen belây- ı musibettirler / Yine tarihimizin en karanlık dönemlerinden birini yaşamaktayız ve bu sefer kahramanımız yok / Cenab- ı Allah'ın, Türk'ü kahramansız bırakmayacağına inanıyor ve dua ediyoruz ''Tez gönder, bunaldık Ya Rabi'' diye / Beklediğimiz o kahraman, kim bilir Anadolu'nun hangi köyünde, hangi bucağında kim bilir hangi kıl çadırda doğdu ve hangi mubarek ananın kucağında. Tez büyüt Ya Rab! / Kıl çadırdan gayrısında doğandan Türk'e kahraman olmaz. Olsa bile sahte olur. Çıkar meydanlarda FERHAT'LIK TASLAR, lâkin dağları değil de; gider devletin hazinesini deler! Ruhlarınız şâd mekânlarınız cennet olsun inşallah.

Özel Haber Haberleri

PAÜ'DE ''YAPI İŞLERİ'' BÖYLE Mİ DÖNÜYOR ?
Yazarımız Halil Manuş'tan Sarıkamış Şehitlerine Ağıt
SARIKAMIŞ DESTANI
İkbal Vurucu'dan ''CEVAP HAKKI''
PAÜ Rektörü Kutluhan yine bildiğiniz gibi