Özellikle kalabalık yerlerde ani trafik kazalarını engellemek için sürücü kursu başvurusu yaparak avantajlardan yararlanabilirsiniz. Eğitimin şart olduğu ehliyet sürecinde, teorik ve pratik çözümlere odaklanmak faydalı olacaktır.
Hangi Ehliyet Kursunu Almalıyım?
Ehliyet alırken kapsamlı bir araç kullanıcısı olmak istiyorsanız B sınıfı ehliyet alabilirsiniz. Her araç için geçerli olmamakla beraber B ehliyeti olmadan otobüs ve kamyonları kullanmak mümkün olmamaktadır. C sınıfı ehliyet öncesi sürücü kursu başvurunuzu B sınıfı olarak yaparak eklemeli şekilde ilerleyebilirsiniz. Motosiklet kullanıcıları da A sınıfı ehliyet alarak trafikte yol alabilmektedir.
Sürücü Kursu Hizmet Belgeleri Nelerdir?
Sürücü kursunda hizmet almak için bazı belgeler istenmektedir. Kursa direkt vermeniz gereken evrakların hepsi sürücü kursu başında tamamlanmalıdır. Kimlik belgesi, 2 adet güncel biyometrik fotoğraf, sağlık raporu hazırlamalısınız. Kan grubu kartı, evli olanlar için cüzdan fotokopisi mutlaka olmalıdır. Ayrıca öğrenim durum belgesi, sicil kaydı da e devletten alınabilir.
Neden İstanbul’da Özel Direksiyon Dersi Almalısın?
İstikamet belirleme ve kalabalık trafikte yola çıkma bakımından özel direksiyon dersi ihtiyaçları artmaktadır. İstanbul’da özel direksiyon dersi almak, yeni trafiğe çıkacaklar için ağır deneyimleri hafifletmek adına önemli olacaktır. Uygun güzergahlar üzerinden güvenli sürüş deneyimi için özel direksiyon kursu avantajlarını yaşayabilirsiniz.
Ehliyet kurslarında sürüş yeteneğini tam olarak aldığınızı düşünmüyorsanız ek kurslar faydalı olmaktadır. İstanbul gibi kalabalık şehirler özel direksiyon dersi ihtiyaçlarınızı katlayarak artırdığından deneyimli şekilde trafiğe girmiş olursunuz. En azından şehrin trafik özelliklerini detaylı olarak yaşama olanağı elde edersiniz.
Özel Direksiyon Dersi aldıktan Sonra Kaç Saatte Trafiğe Çıkabilirim?
Ne kadar sürede trafiğe çıkacağınız beceriler ve eğitimden alınan verime göre değişmektedir. Sürüş açısından konuya daha hakim olanlar özel direksiyon dersi ardından kısa sürede trafiğe çıkabilir. Bu noktada saat olarak hesaplama yapmak çok da faydalı değildir. Sağlıklı bir araç sürüş programını tamamlamaya odaklanmak gerekir.
Tır Ehliyeti Nedir? Nasıl Alınır?
Tırları sürmek için gereken ehliyetlere tır ehliyeti adı verilmektedir. Uzun araç kategorisindeki tırları trafikte kullanmak için tır ehliyeti gerekmekte, ancak bu şekilde yola çıkılmaktadır. Tır ehliyetini almak için gerekli ehliyet şartlarını yerine getirmek gerekmektedir. Şartlara uyduğunuzda, istenen evraklarla beraber sürücü kursundan ehliyetinizi alabilirsiniz.
Tır Sürücü Belgesi Almak İçin Hangi Evraklar Gereklidir?
Kimlik fotokopisi, 10 tane biyometrik fotoğraf, önceki ehliyet belgesi en önemli belgelerdendir. Ayrıca sabıka kaydı, öğrenim belgesi, araca göre düzenlenmiş sağlık raporu da mutlaka olmalıdır. İkamet ve öğrenim belgesini, sabıka kaydını e devletten alabilirsiniz.
Tır Ehliyeti Kaç Yaşında Alınır?
Araçları trafikte kullanmak için istenen yaş sınırı değişebilmektedir. Tırlar için araç yaş sınırı 22 olarak bilinmektedir. Bu yaşı resmi olarak doldurduğunuzda tır ehliyeti başvurusu yapabilir, trafikte tır kullanabilirsiniz. 22 yaş sınırı öncesinde CE ehliyetine gelene kadar diğer koşulları da yerine getirmek gerekmektedir.
Tır Ehliyeti Alabilmek İçin Hangi Şartlar Gereklidir?
CE sınıfı ehliyetle tır kullanabilirsiniz, ancak CE ehliyetini almadan önce B, C ehliyetlerini sırayla almış olmanız gerekmektedir. B sınıfı olanlar direkt olarak tır kullanamamaktadır. B’ den sonra C ehliyet aşamasında büyük araçlara giriş yapılır. En son da C ehliyeti CE olarak dönüştürülebilmektedir.
Sürücü kursuna başvurunuz öncesinde yanınızda C sınıfı ehliyetinizi bulundurmayı unutmamalısınız. Ayrıca C sınıfı tır ehliyeti için 21 yaş sınırı olduğunu da unutmamalısınız. 21 yaşını resmi olarak dolduranlar C ehliyeti alabilmekte, CE içinse bir sene daha beklemek gerekmektedir.