Denizli yerel basın kuruluşlarının haberlerinden öğrendiğim kadarı ile, PAU/PDY davasının sanıklarından eski rektör Prof Dr Hüseyin Bağcı savunmasında şahsıma mesnetsiz isnatlarda bulunmuştur. Bağcı, benden 2015 rektörlük seçimlerinde aldığım 210 oyun hesabını sormaktadır.
2015 rektörlük seçimine, kendilerine “Çağrı Grubu” adını veren ve 2011 seçimlerinde Prof Dr Hüseyin Bağcı, Prof Dr Necdet Ardıç ve Prof Dr Ahmet Kutluhan’a oy veren, her fakülteyi temsilen birkaç kişiden oluşan, ağırlığını milliyetçilerin oluşturduğu kırk kişilik bir grup tarafından aday gösterildim. Daha önceki seçimlere tek başıma girmişken bu defa bir grup ile girmenin avantajını yaşadım. 2015 seçimine katılmayan ve 2011 seçiminde 191 oy alan Prof Dr Necdet Ardıç ve 85 oy alan Prof Dr Ahmet Kutluhan’ın oylarına talip oldum. Prof Ardıç’ın oylarının 70 kadarını Prof Dr Fahir Demirkan, 120 kadarını ben aldım. Prof Ahmet Kutluhan’ın 85 oyundan, şimdiki rektör Prof Dr Hüseyin Bağ ile yaklaşık % 50 şer aldık. Bu hesap önceki seçimlerde aldığım 41 oy ile birlikte toplam 200’ü aşan bir oya tekabül eder.
Bu hesaba, 2011’de rektör atanmasından sonra üniversiteyi fetö’ye teslim ettiği için Bağcı’dan kopan milliyetçi ve sosyal demokrat oylar dahil değildir. Seçimlere üç gün kala Çamlık Gözde pastanesinde 100’e yakın öğretim üyesi ile toplantı yapan bir adayım. Benzer toplantıları 2011 seçimlerinde yapmakla gizlim saklım yok diyen Bağcı, 2015 seçimlerinde bu tür toplantıları neden yapmamıştır ya da yapamamıştır.
Mademki oy hesabı yapılıyor, o halde ben de soruyorum. Fetö’cüler kendini terk ettiğine göre, Bağcı önceki seçimlerde aldığı 195 oyu korumak bir tarafa, üstüne 88 oyu, yani toplam 283 oyu nerden ve kimden almıştır. Bağcı kendi ifadesi ile, gizli olduğunu söylediği toplantılardan haberdardır. Gizli yapılan oylamada, kimin kime oy verdiğinden haberdardır. Ama görev verdiği kişilerin kim olduklarından haberdar değildir. Kendisi ile birlikte hemen tamamı açığa alınan idari kadrosunun izahını nasıl yapmaktadır.
Dört yıllık Prof Dr Necdet Ardıç dönemi hariç, 1997 den beri dekan, rektör yardımcısı ve rektör olarak görev yapan Bağcı, kadrolaşmanın kendisinden önce yapıldığını iddia etmektedir. Ardıç’ın rektörlüğünün son iki yılında tek bir kadro dahi açılamadığına göre, kadrolaşmayı hangi ara ve kim yapmıştır?
İddia, isnat ve iftiraları bir kenara bırakalım da somut olanı konuşalım.
Mensubu olduğum KBB kliniği Fetö’cü kadrolaşmaya karşı alenen ve hukuken karşı çıkan bir Anabilim dalıdır. Kliniğimize kişi tarifi yapılarak yapılan yardımcı doçent ataması nedeniyle rektörlüğe karşı dava açtık. Yine kliniğimize yapılan doçent atamasını da idari mahkemeye taşıdık. Tüm itirazlarımıza rağmen, eski rektör Bağcı tarafından ataması yapılan bu kişilerin ikisi de 15 Temmuz sonrası açığa alınmıştır. Bu konuda yaptığımız hukuki mücadelenin mahkeme tarih ve numaraları ektedir. Bağcı’nın savunması, kadrolaşmayı deşifre eden bu çabalarımıza karşı intikam duyguları ile hareket ettiğini düşündürmektedir.
Bağcı, kendini aklayabilmek için, iftira atarak haysiyet cellatlığı yapmaktadır.
Tüm yasal haklarımı saklı tutarak kamuoyuna saygı ile sunarım.
Kulak Burun Boğaz Anabilim(KBB) Dalı’nda kadrolaşma çabaları ve açılan davalar:
Bütün davalar KBB Anabilim Dalı Kurulu’nun oybirliği ile aldığı kararlara dayanarak Rektörlüğe(Prof.Dr.Hüseyin Bağcı) karşı açılmıştır.
- Esas No (2012/1056): KBB anabilim dalının isteği dışında ve görüşü alınmadan 27.07.2012 tarihinde Zaman gazetesinde yayınlanan ilanla Yardımcı doçent alınmasına karşı açılan dava. Kadro ilanında rakiplerini eleyebilmesi için ön şart belirtilmişti. Kadro ilanda ek şart kullanılması nedeniyle idare mahkemesi tarafından iptal edildi(02.05.2013). Göreve başlayan kişinin ilişiği kesildi.
- Esas No (2013/593): Bir önceki mahkeme kararını etkisizleştirmek amacıyla 09.06.2013 tarihli Sabah gazetesinde ilan edilen Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na Yardımcı Doçent kadrosunun iptali için açılan dava. Yetkisizlik nedeniyle reddedildi.
- Esas No (2013/662): Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na alınan Yardımcı doçentin KBB anabilim dalına rektör tarafından görevlendirilmesinin iptali için açılan dava. Dava reddedildi.
- Esas No (2013/719): KBB anabilim dalının isteği dışında ve görüşü alınmadan 08.07.2013 tarihinde Sabah gazetesinde yayınlanan ilanla Doçent alınmasına karşı açılan dava. Dava reddedildi. İstenen kişi atandı, fakat göreve başlamadı.
- Esas No (2013/956): 15.08.2013 tarihinde YÖK tarafından onaylanan Pamukkale Üniversitesi Akademik Değerlendirme Yönergesinde yapılan değişikliklerin iptali için açılan dava. İki konu nedeniyle açıldı; Üniversitede verilen derslerin puanlarının düşürülmesi ve yeni kurulan bölümlerde şart aranmadan atama yapılması. Dava açmamızın nedeni ilk mahkemede kadrosu iptal edilen kişi için tekrar anabilim dalımızda kadro açılırsa halen anabilim dalımızda çalışan rakibinin puanının düşürülmesinin amaçlandığını fark etmemizdi. Birinci madde için dava reddedildi, ikinci madde iptal edildi. (Rektörlüğün yaptığı bu değişiklik kadrolaşmayı kolaylaştırma amaçlıdır)
- Esas No (2013/1077): KBB anabilim dalının isteği dışında ve görüşü alınmadan 28.09.2013 tarihinde Sabah gazetesinde yayınlanan ilanla Yardımcı doçent alınmasına karşı açılan dava. Dava reddedildi.
Prof Dr Bülent Topuz