Denizli Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü'ne IPARD II 3'üncü Başvuru Çağrı İlanı kapsamında ilk etapda başvurusu kabul edilen Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme yatırımları kapsamında yaklaşık 57 milyon lira yatırım tutarlı 109 adet proje başvurusu yapıldı. TKDK’nın kadın yatırımcılara göstermiş olduğu pozitif ayrımcılıkda ilk meyvesini verdi. Teslim alınan 109 projenin 48 tanesi kadın yatırımcılara ait.
Denizli İl Koordinatörü Murat Kar, 21 Aralık 2017 tarihinde çağrı ilanına çıkılan ve 30 Mart 2018 tarihi itibariyle sona eren IPARD II 3'üncü Başvuru Çağrı dönemine ilişkin açıklama yaptı. Kar, “IPARD II 3'üncü Başvuru Çağrı döneminde 302 tedbiri başlığı altında Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Yatırımları kapsamında projeleri kabul ettiklerini belirtti. Bu dönemde 109 proje başvurusu gerçekleştiğini, bu projelerin toplam yatırım bedelinin ise yaklaşık 57 milyon lira olduğunu ve bu rakamın yaklaşık 30 milyon lirasının yatırımcılarımza hibe olarak verileceğini söyledi.”
Denizli’ye bugüne kadar birçok yeni işletme kazandıran TKDK Denizli Koordinatörlüğünün çalışmalarına aynı hızla devam ettiğini de sözlerine ekleyen Kar, "Kurum olarak amacımız AB standartlarında hazırlanan projeler ile modern, verimli ve sürdürülebilir işletmeleri ilimize kazandırmak. Bu kapsamda yoğun gayret sarf ediyoruz. Kurum tarafından belirlenen şeffaf kriterler ışığında, en iyi hazırlanmış projeleri seçilerek bu projelere yüzde 40-70 arası değişen oranlarda hibe desteği sağlanacak. Ayrıca bu çağrıda kurumumuzun kadınlara yönelik göstermiş olduğu pozitif ayrımcılıkda ilk meyvelerini verdi. Bu çağrı ilanı kapsamında 48 kadın yatırımcımızın da destek için başvuruda bulunmasının da ayrıca haklı gururunu yaşıyoruz. Potansiyel faydalanıcılarımıza ve Denizlili girişimcilerimize teşekkür ediyor ve yatırımların ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
IPARD II 3'üncü Başvuru Çağrı İlanı süresinde Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme kapsamında alınan başvuruların; 74 adeti Tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği,4 adeti Arıcılık, 17 adeti Zanaatkarlık ve katma değerli ürün işletmeleri, 12 adeti Kırsal turizm, 2 adeti Yenilenebilir enerji projesi olarak gerçekleşti.
Hayvancılık kapsamında proje kabulleri devam etmekte olup Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) tedbiri için; Online başvuru sistemi 10 Nisan 2018 tarihinde saat 21:00’de kapatılacaktır. Proje teslimleri ise 13 Nisan 2018 Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapılabilecektir.