TEK VE EBEDİ BAŞKOMUTANIMIZ ATATÜRK'TÜR

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı ve Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başkomutanlık unvanının verilmesinin 102. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başkomutanlık unvanının verilmesinin 102. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Kurtuluş Savaşının zorlu günlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ordunun başına geçmek için TBMM’nin bütün yetkilerinin üç ay için kendisine devredilmesini istediğini belirterek, “ Çabuk karar almak ve alınan kararı anında uygulamak isteyen Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Türk Orduları Başkomutanı’ olarak atandı ve Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlandı. Ülkemizin her karış toprağına sahip çıkan ve tüm olumsuzluklara rağmen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasında büyük bir sorumluluk üstlenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, saygı ve özlemle anıyorum.” şeklinde konuştu.

Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi ise mesajında, TBMM'nin sahip olduğu yetkileri şahsında toplamak ve meclis adına uygulamak üzere Mustafa Kemal Paşa’ya üç ay süreyle başkomutanlık yetkisi veren kanunu 5 Ağustos 1921 kabul ettiğini belirterek, “Mustafa Kemal Paşa'nın, Kurtuluş Savaşı'nda zaferin kazanılmasında çok büyük payı oldu. Vatan topraklarımızı düşman işgalinden arındıran ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’e Başkomutanlık ünvanının verilmesinin 102. yıl dönümünde Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını özlem ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Ege - Denizli Haberleri

Denizli'de ÇİM VE ÇİÇEK DEVRİ BİTTİ
BÖLGE İDARE İTİRAZI REDDETTİ
ÇİFTÇİNİN ÜZÜMÜNÜ DALINDAN ÇALDILAR
KARTAL GÖLÜ HER MEVSİM BAŞKA GÜZEL
Büyükşehir İtfaiye ekibine saldırı