Boy Yayınları’ndan 128 sayfa olarak çıkan kitapta toplam 94 şiir var. Aşkı Buldum’da: 46 serbest vezinde, 40 hece vezninde, 4 dördüz tarzında, 4 de serce tarzında yazılmış şiirin yanı sıra bestelenen iki şiirinin notası yer alıyor.
Farkında Olunmalıdır
“Şiiri teknik olarak oluşturmak kolay olabilir ama asıl onun özünü teşkil eden, şiir tadını veren estetik ve duygusal yönünü hakkını vererek şiire yansıtabilmek çok da kolay değildir. Yazan ve okuyan şiiri tartarken bunun farkında olabilmelidir.” diyen Uslu, kitapta kendi tarzı olan iki tür şiir denemelerini de yer vermiş.
Bu konuda bilgi veren Abdülkadir Uslu: “Zamanla yaşadığım, gözlemlediğim, duyduğum ve kurguladığım şeyler dizelere döküldü. Serbest ve hece vezni ile yazdığım şiirlerin arasında “Serce Şiir” ve “Dördüz Şiir” adını verdiğim denemelerim de var.
Serce’nin özelliği, serbest vezinle başlayıp hece vezniyle tamamlanmasıdır. Şiir, hece vezninde yazılmış bir dörtlükle tamamlanmaktadır.
Dördüz’de ise şiir dört dize ve dört kelimeden oluşmaktadır. Her dizede bir kelime vardır. Toplam hece sayısının dördün katları olması gerekmektedir. İlk kelime (dize) ise şiirin ismi ve özüdür.”dedi.
Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) Genel Başkanı olan Abdülkadir Uslu bir dönem de Kızılcabölük –Denizli’de Belediye Başkanlığı yaptı.
Bir çok kitap okuma ve yazma projelerinde gönüllü olarak yer alan ve yeni öykü kitabı üzerinde çalışmaları devam eden Uslu, eserlerine gösterilen ilgiden dolayı memnun olduğunu belirterek okuyucularına teşekkür etti.
ÖZGEÇMİŞ:
Abdülkadir Uslu
1962 Kızılcabölük (Tavas / Denizli) doğumludur.
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği (1986), Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Bölümünü (2000) bitirdi.
Uzun yıllar karikatür çizdi. Değişik dergilerde, gazetelerde ve albümlerde karikatürleri yayınlandı. Ulusal ve uluslararası karikatür yarışmalarından 16 ödül sahibidir. Denizli’de “Karikatür Kursları” düzenledi. 5 Kişisel karikatür sergisi açtı. Karikatür yarışması seçici kurullarında yer aldı. Halen Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulusal Karikatür Yarışması, Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulusal Karikatür Yarışması ve Amasya Belediyesi Uluslar arası Karikatür Yarışması seçici kurullarında görev almaktadır.
Mizah Dergisi TEBESSÜM’ü, 1985-86 yıllarında Denizli’de arkadaşlarıyla yayınladı ve derginin Mizah Yönetmenliği ile Yazı İşleri Müdürlüğü görevlerini üstlendi. Denizli Yağmur Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğünü yaptı (1989). Kızılcabölük Gazetesi Genel Yayın Müdürlüğünü yaptı (1997-98). Denizli d-TV’de “Uygulamalı Karikatür Okulu” programını hazırladı ve sundu (1997). Kızılcabölük Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğünü yaptı (2006-2008).
Kurslara katılarak “Fotoğrafçılık Eğitimi”, “Ney Eğitimi”, “Resim Eğitimi” aldı. Eserleri Karma fotoğraf ve karma resim sergilerinde yer aldı.
Afiş, broşür ve kitap kapağı tasarımları hazırladı.
Lunaparka Gidelim (Çocuk öyküsü), Günlük (Derleme/Anı), Tarım Takvimi (Araştırma), Şükrü Tekin Kaptan-Hayatı, Eserleri ve Bibliyografyası (Araştırma), Aydınlık Sineması (Öyküler), Kar Vakti (Öyküler), Hüsnü Yusuf (Öyküler) ve Aşkı Buldum (Şiirler) basılı kitaplarıdır.
Ayrıca editörlüğünü yaptığı basılı kitaplar da mevcuttur.
“Aydınlık Sineması” öykü kitabı ile 2017-1. Arif Baş Ödülü (3.)nü almıştır.
Ayrıca kısa öyküde beş ödülü vardır.
2009-2014 dönemi Kızılcabölük (Tavas/Denizli) Belediye Başkanlığı yapmıştır.
Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) Genel Başkanıdır.
yazarBİR Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi İmtiyaz Sahibidir.