Sahte belgeler düzenlenerek yapılan bu işlemin perde arkasında farklı hesapların olduğunun açık olduğunu dile getiren Aydoğan şu açıklamayı yaptı:
Eğitim-iş olarak konuyu Milli Eğitim Bakanlığına taşıdık. Bu konuda tedbir alınmasını yazılı olarak talep ettik. Bakanlığa bağlı kamu görevlilerinin, bilgileri ve istekleri dışında sahte evrak tanzim edilerek siyasi partilere üye yapılmaları hakkında uyarıda bulunduk.
Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdiğimiz yazının içeriği şöyle:
Son günlerde kamuoyunda da sıklıkla gündeme geldiği üzere, Bakanlığınız bünyesinde görev yapan kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaşın, bilgisi ve istemi dışında sahte evrak düzenlemek suretiyle siyasi partilere üye yapıldıkları bilgisi sendikamıza da iletilmiştir.
Bilindiği üzere 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 7. maddesi gereğince devlet memurlarının siyasi partilere üye olması yasaklanmış olup, bunun karşılığı olarak idari yaptırımlara muhatap olacağı öngörülmüştür.
E-Devlet üzerinden yapılan bu üyeliklerin iptali mümkün olsa da sadece bu şekilde üyeliği sonlandırmış olmaları halinde kayıtlarda, bir siyasi partiye iradesi ile üye olmuş ve sonrasında da iradesiyle istifa etmiş olarak görüneceği için, idari anlamda soruşturmaya muhatap olmaları durumunda ispat bakımından zorluk yaşayacakları endişesini taşımaktadırlar.
Bakanlığınıza bağlı eğitim kurumlarında bu durumda bulunan kamu görevlilerinin ne şekilde hareket etmesi gerektiği, E-DEVLET sistemi üzerinden bu üyeliklerin iptali yoluna gidip gitmemeleri ve bunu yapmaları halinde herhangi bir idari soruşturmaya muhatap olup olmayacakları konusunda, mağduriyet yaşanmaması adına ve ortaya çıkabilecek kaygıların giderilmesi hususunda gereği hakkında sendikamıza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında bilgi verilmesini talep ederiz.
Eğitim-iş olarak konunun takipçisi olacağız. Bu konuda mağduriyet yaşayan kamu çalışanlarımız sendikamıza başvurabilirler. Kendilerine hukuki olarak destek sağlayacağız.