Rektör Kutluhan yayımladığı mesajda; Pamukkale Üniversitesi’nin de ülkemizin ve ilimizin uluslararası düzeydeki pazar payını ve dijitalleştirilmesini arttırmaya çalıştığını, turizm sektörünün her zaman en önemli destekçilerinden olduğunun altını çizdi.
“Dijitalleşmenin insan yaşamına entegre olma hızı yükseldi. Çevre odaklı faaliyetlerin önemi belirginleşti ve toplumsal gelişmelere karşı duyarlılığı yüksek işletmelere yönelik talep arttı. Dış dünyadaki gelişmelerden doğrudan etkilenen sektörlerden birisi olan turizm alanında da dinamizm ve esneklik son derece zaruri kavramlar haline geldi. Bu bağlamda, Dünya Turizm Örgütü’nün 2022 Dünya Turizm Günü için “Turizmi Yeniden Düşünmek” temasına vurgu yapıldığı görülüyor. “Turizmi Yeniden Düşünmek” teması, turist beklentilerinde yaşanan değişimlere yönelik farkındalık geliştirmenin ve her koşula hazır bulunurluğa dönüşmenin önemine dikkat çekiyor. Dünyada turizm bilincinin oluşturulup geliştirilmesi ve sektörün çevresel, ekonomik, politik ve sosyo-kültürel öneminin vurgulanması amacıyla Dünya Turizm Örgütü’nün önerisi doğrultusunda Birleşmiş Milletler, 1979 yılında 27 Eylül’ü Dünya Turizm Günü olarak kabul etmiştir.”
Rektör Kutluhan: “Pamukkale Üniversitesi’nin de ülkemizin ve ilimizin uluslararası düzeydeki pazar payını ve dijitalleştirilmesini arttırmaya çalıştığını, turizm sektörünün her zaman en önemli destekçilerindendir.”
Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan sözlerinin devamında şunları ifade etti: “Pamukkale Üniversitesi’nin de ülkemizin ve ilimizin uluslararası düzeydeki pazar payını ve dijitalleştirilmesini arttırmaya çalıştığını, turizm sektörünün her zaman en önemli destekçilerindendir. Turizm alanında yaptığı bilimsel çalışmalarına hız kesmeden devam eden Pamukkale Üniversitesi, Denizli turizm rotaları (www.pau.edu.tr/turizm), Denizli ilinin doğal ve kültürel değerlerinin aktif öğrenmeye dayalı yöntemlerle aktarılması (TUBİTAK Proje) (https://www.pau.edu.tr/kulturelmiras), COVID-19 salgınının turizm endüstrisine etkileri ile ülkelerin kriz yönetim stratejilerinin karşılaştırması (TUBİTAK Proje) ve somut olmayan kültürel mirasın korunması (SILVER Proje), Kültürel Mirasın Turizm İle Bütünleşememesinin Nedenleri: Kişiye Özel Seyahat Planlama ve Öneri Sistemlerinin Geliştirilmesi (TUBİTAK Proje), Festival ve Gastronomi Değerlerine Yönelik Tercihler ve Algılamalar temalı projeleri yürütmüştür. Ayrıca üniversitemiz Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, Denizli Lezzet Festivali, Sürdürülebilir Termal Turizm Kongresi, Turizm ve Kültürel Miras Dergisi, Gastronomi Yarışmasını gerçekleştirmiştir.”
Rektör Kutluhan: “2023 yılında gerçekleştirilmesine karar verilen, ulusal ve uluslararası alandan çok sayıda akademisyeninin katılacağı 7. Uluslararası 23. Ulusal Turizm Kongresi’ne de ev sahipliği yapacak olmaktan onur duymaktayız.”
Sözlerinin sonunda, konu ile ilgili gelecekte PAÜ’de yapılması planlanan çalışmalara istinaden Rektör Prof. Dr. Kutluhan şunları ifade etti: “V. Turist Rehberliği Kongresi, 7. Uluslararası 23. Ulusal Turizm Kongresi, 07 Mart 2023 7. Kariyer Günü PAÜ'de gerçekleştirilecektir. 2023 yılında gerçekleştirilmesine karar verilen, ulusal ve uluslararası alandan çok sayıda akademisyeninin katılacağı 7. Uluslararası 23. Ulusal Turizm Kongresi’ne de ev sahipliği yapacak olmaktan onur duymaktayız. Turizm paydaşları ile ilimiz ve bölgemize; sonrasında ise ülkemizin gelişimine katkı sunacak çalışmalarımız bugün olduğu gibi gelecekte de artarak devam edecektir. Tüm bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin turizm alanındaki hedeflerinin gerçekleştirilmesinde emek harcayan kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunarken, turizm sektörümüzün tüm paydaşlarının 27 Eylül Dünya Turizm Günü’nü kutlarım.”