Rektör Kutluhan Sağlık Alanını Şahlandıracak Projeleri Anlattı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, sağlık alanındaki vizyon projelerini basın toplantısında tanıttı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Denizli’deki televizyon kanallarından temsilcileri ile basın toplantısında bir araya geldi. Denizli ve bölgesine sağlık alanında önemli katkılar sağlayacak projelerini anlatan Rektör Kutluhan, basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve PAÜ Yönetimi, Denizli’deki yerel televizyon kanallarından temsilciler ile basın toplantısında bir araya gelerek sağlık alanındaki atılımlarını ve projelerini anlattı. PAÜ Konukevi’nde gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Necip Atar ve Prof. Dr. İbrahim Kısaç, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Murat Özban, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhammet Karaçay ile yerel televizyon kanallarının temsilcileri katıldı.

Rektör Kutluhan: “Tam teşekküllü hastane hüviyetine kavuşacağız”

Toplantının başında katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkürlerini sunan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Üniversitesi olarak daha büyük projeler yapmak istediklerini ve bu projelerini kamuoyu ile paylaşmak için bu toplantıyı düzenlediklerini ifade etti. Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’nin bugün geldiği noktada sadece Denizli’ye değil Ege Bölgesine hizmet veren bir hastane olduğunu hatırlatan Rektör Kutluhan, “Uluslararası hastaları olan bir Tıp Fakültesi Hastanemiz var. Tıp Fakültesi’ndeki her bir hocamız kendi alanlarında önemli işler yapmakta. Dolayısıyla hasta sayısı gün be gün artmaktadır. Son 15 günlük ortalamada günde 9 bin hasta hastanemize müracaat yapmaktadır. Günlük ortalama sayılar 4 binlerden 9 binlere çıkmıştır. Pandemi sonrası insanların sağlık ihtiyaçlarındaki artış da bu sayının artmasında tabii ki etkili olmuş olabilir. Biz, hastanemizi büyütmek, Denizli’miz ve bölgemizin ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verebilmek için ek bir bina olarak Çocuk Hastanesi’nin yapılmasını öngördük. Şu an sağlık hizmeti veren çocuk bölümlerinin de sonrasında bu ek binaya taşınması ile oradan boşalan yerlere yanık merkezi gibi hastanemizde olmayan merkezlerle donatacağız. Bu da tam teşekküllü dediğimiz, tıbbın tüm sahalarını içeren bir hastane hüviyetine kavuşacağız” şeklinde konuştu.

Rektör Kutluhan: “Diş tedavisinde dünyada belli merkezlerden biri olmayı istiyoruz”

Konuşmasının devamında sağlık turizmine katkı sağlamaya yönelik hedeflenen projelere değinen Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Karahayıt’ta yapımı devam eden PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile bu konuda önemli adımların atılmış olduğunu söyledi. Bu hastaneyi konaklamalı Fizik Tedavi Merkezine dönüştürmeyi istediklerini ifade etti. Rektör Prof. Dr. Kutluhan, PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin önümüzdeki yıl açılacağının müjdesini verdi. Sağlık turizmini destekleyici bir diğer proje olan Diş Hekimliği Hastanesi projesine değinen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, burada özellikle engelli çocuklar ve çok yaşlı hastaların diş tedavini yapabilmeyi istediklerini dile getirdi. Rektör Kutluhan: “Narkozlu bir Diş Hekimliği Hastanesi’ni düşünüyoruz. Başta otistik çocuklar olmak üzere engelli çocukların diş tedavileri büyük bir sıkıntı teşkil eder. Bu tedaviler, dünyada belli merkezlerde yapılır. Biz bu noktalardan biri olmak istiyoruz. Bu proje ile sağlık turizmine önemli bir katkı yapacağız. Diş Hekimliği Fakültesi ile birlikte Diş Hekimliği Hastanemiz kampüs dışında bir yerde olacak. Birkaç tane alternatifimiz var. Valimiz ve Büyük Şehir Belediye Başkanı’mızın da bilgileri doğrultusunda yerleri hazır. Dünyada, ben çocuğumu nerede tedavi ettirebilirim denildiğinde karşılarına Denizli çıkacak. Bu çocuklarımızın rehabilitasyon tedavileri de Karahayıt’daki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’mizde yapılabilecek. Diş Hekimliği Fakültemizin alan ihtiyacı ve diş hekimliği hastanesi ciddi bir ihtiyaç olarak karşımızda durmaktadır” dedi.

Rektör Kutluhan: “İnme merkezi ile inme konusunda da Denizli’mize ve bölgemize büyük katkılar sağlayacağımıza eminiz”

Sözlerine, bir diğer proje olan inme merkezi ile devam eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, inme merkezlerinin yine nadir yerlerde olduğunu belirtti. İnme tedavilerinde, hastalara, ilk 6 saatte müdahale yapılmasının gerektiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Kutluhan, İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli çalıştıklarını ve inme merkezinin faaliyette olduğunu söyledi. İnme tedavilerinin şu an üç yerde yapıldığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu konuda saatle de yarışıldığı için acile servise de yakın olan bir ünite gerekiyor. İnme Merkezi için acil servisin arkasında yerini hazırladık. Bu merkezi de yapabilirsek, inme konusunda da Denizli’mize ve bölgemize büyük katkılar sağlayacağımıza eminiz”

Rektör Kutluhan, Denizlili Hayırseverlere Çağrıda Bulundu

Konuşmasında, PAÜ Hastanelerinin asansör ihtiyacına değinen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, mevcut asansörlere ilave 4 asansör yapılabilmesi durumunda bu konuda büyük bir ferahlama olacağını belirtti. Üniversite Hastanesi’nin yapımında Denizlili hayırseverlerin önemli katkılar sağladığını hatırlatan Prof. Dr. Kutluhan, yapmayı planladıkları projeler konusunda yine hayırseverlere çağrıda bulundu.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın konuşmasının ardından PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel, projelerin detaylarını içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumunda ilk olarak Denizli ve çevre illerden, hastaneye başvuranlar ve yakınları ile birlikte günlük yaklaşık 15 bin kişinin PAÜ Hastanelerine müracaat ettiğini hatırlatan Prof. Dr. Yüksel, mevcut alanları genişletmek istediklerini söyledi. Mevcut kapasiteler ve tedavi hizmetleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Selçuk Yüksel, Çocuk Hastanesinde yapmayı planladıkları tedavileri anlattı; özellikle beyin hasarı olan çocukların tüple beslenebilmeleri konusunda eğitim, takip ve destek hizmeti veren bir merkez ile ülkemizde ilk ve tek olmayı istediklerini belirtti. Prof. Dr. Yüksel, Türkiye’de yaklaşık 600 bin beyin hasarlı birey olduğunu ve bunların beslenme ile ilgili ciddi sorunlarının olduğunu hatırlattı. Yetişkinlerde görülen romanolojik hastalıkların günümüzde çocuklarda da görüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Selçuk Yüksel, bu bölgede bir çocuk romatolojisi merkezine ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti. Denizli’de bir metabolizma merkezinin kurulması konusunda yine çok sayıda talep aldıklarını söyleyen Prof. Dr. Yüksel, yine Denizli’de bulunmayan ve yapılması planlanan Çocuk Yanık Merkezi ve Yanık Yoğun Bakım Ünitesi sayesinde çocukların tedavileri için başka illere sevk edilmesine gerek kalmayacağını ifade etti. Sözlerinin devamında SMA’lı bebeklerin son önemde sıklıkla gündemde olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Selçuk Yüksel, kurulması planlanan SMA Erken Tanı ve Tedavi Merkezi ile çok pahalı bir tedavi olan SMA tedavisinin erken tanı ile çok daha kolay yapılabileceğini belirtti.

Sunumun devamında Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi Projesine değinen Prof. Dr. Selçuk Yüksel, bugün diş kliniklerinde genel anestezi ile yapılması gereken tedavilerin yapılamadığını söyledi.

Prof. Dr. Yüksel: “Her dakikada bir kişi inme geçiriyor!”

Sunumuna İnme Merkezi Projesi ile devam eden Prof. Dr. Selçuk Yüksel, Dünyada yılda 17 milyon kişinin inme geçirdiğini ve bunun 6 milyonunun yaşamını yitirdiğini söyledi. Dünya’da inmeye bağlı ölümlerin ve sakat kalma durumlarının arttığını dile getiren Prof. Dr. Yüksel Türkiye’nin ülke olarak inme kuşağının içinde olduğunu belirtti. İnmenin günümüzde önemli bir sağlık problemi olduğunu dile getiren Prof. Dr. Selçuk Yüksel, Avrupa’da inme vakalarının yüzde 34 arttığını sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Selçuk Yüksel sunumunda son olarak PAÜ Hastaneleri Asansör Projesine değindi.

Toplantı, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın basın mensuplarının projelerle ilgili sorularını yanıtlamasıyla son buldu.

Ege - Denizli Haberleri

Muğla'da 4.7 büyüklüğünde deprem
Beyağaçta O Gelenek Yasaklandı
Ambulans helikopter hastaneye çarptı
4.Kent Lokantası Açıldı 5.incisi Geliyor
Dördüncü kent lokantası hizmete açılıyor