Rektör Kutluhan Öğrencileri Aydınlattı

“Kampüs Yolunda” programına konuk olan Rektör Kutluhan tercih döneminden önce merak edilenlere cevap verdi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, TVNET ekranlarında yayınlanan ve Esra Esen Atayeter'in sunduğu “Kampüs Yolunda” programına konuk oldu. Rektör Kutluhan, tercih dönemi öncesinde, PAÜ’nün; eğitim-öğretim, staj, sosyal ve kültürel imkânlar gibi farklı alanlarında merak edilenleri yanıtladı.

“Pamukkale Üniversitesi’nin Misyonu: Üreten Üniversite; Vizyonu: Üniversite Hayatın Rehberidir”

Programın başında Pamukkale Üniversitesi’ni ve Denizli’yi kısaca anlatan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Denizli’nin girişimci bir ruha sahip olduğunu söyledi. Pamukkale Üniversitesi’ni ise şehrin beklentilerine cevap veren çalışkan bir üniversite olarak tanımladı. Üniversite sınavına girecek olan adaylara başarılar dileyen Rektör Prof. Dr. Kutluhan, “Pamukkale Üniversitesi’nin 16 fakültesi, 3 yüksekokulu ve 17 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Bunların her biri tercih edilme noktasında bir adaydır. Bir öğrenci ile empati yaparak bir üniversite niye tercih edilir sorusunu kendimize sorduğumuzda öncelikle o üniversite gerekli eğitimi alabilecek miyiz?  Pamukkale Üniversitesi’nde gerekli eğitimi alabilirsiniz çünkü Pamukkale Üniversitesi’nin misyonu: üreten üniversite; vizyonu: Üniversite hayatın rehberidir. Denizli malumunuz sanayi şehri ve üretken bir il, Pamukkale Üniversitesi de üreten bir üniversite. Böyle bir eğitim veriyor. İkinci önemli bir konu ise iş imkânlarıdır. Öğrencilerimiz çalışırken dahi iş bulabiliriler. Böyle bir avantajları var. Bu Denizli’nin bir sanayi şehri olmasının sonucudur. Üçüncüsü ile Denizli’de yaşam kolaylığı vardır. Diğer büyükşehirlere göre, büyükşehir olmasına rağmen yaşam maliyetinin çok daha ucuz olduğu bir şehir. Gerek Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait gerekse özel yurtlarımız bulunmakta hem de apart modelinin en güzel uygulandığı kentlerden biri Denizli’dir. Tüm bu imkânlar dâhilinde öğrencilerimiz, bizim tüm fakültelerimizi tercih edebilirler” şeklinde konuştu.

“Lisansüstü eğitimini tamamlayan çok sayıda akademisyen yine Pamukkale Üniversitesi’nde öğretim elemanı ya da öğretim üyesi olarak görev yapıyor”

Sözlerinin devamında lisansüstü eğitin olanakları ve enstitüler konusuna değinen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, diğer üniversitelerde de bulunan sağlık bilimleri, fen bilimleri ve sosyal bilimler enstitülerinin yanında eğitim bilimleri, arkeoloji ve islami ilimler enstitülerine de sahip olduklarını belirtti. Lisansüstü eğitimini tamamlayan çok sayıda akademisyenin yine Pamukkale Üniversitesi’nde öğretim elemanı ya da öğretim üyesi olarak görev yaptığına dikkat çekti.  Rektör Prof. Dr. Kutluhan: “Ben göreve geldikten sonra, Denizli üreten bir şehir olduğu için şehrin üniversite üzerinde olumlu baskısı oluştu. Bizden ziraat fakültesini açmamızı istedir. Denizli’de 568 firma tarım ürünü ihracatı yapıyor. Diğer taraftan bizim coğrafyamızda sulu tarım, susuz tarım, yani tarımın her alanında Denizli var ama bir ziraat fakültesi olmamış. En önemli istek ve arzumuz şu anda ziraat fakültesinin açılmasıdır. Bunun yanında Denizli tekstil üzerine yoğunlaşmış bir şehir. Tekstil alanında biz, moda tasarımı bölümü kurabilirsek fark yaratan kendi ürünlerimiz ile dünya pazarında yer alacağız. Bu yönüyle de tasarım bölümümüzün açılması için uğraşıyoruz.” dedi.

“Sanayicilerimizin kapısı, öğrencilerimize sonuna kadar açık; staj imkânları konusuna, iş birliği protokolleri ile de resmiyet kazandırdık”

Programın devamında üniversite-sanayi iş birliği konusuna değinen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Teknokent’te; Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Odası, Denizli İhracatçılar Birliği ve Denizli Ticaret Borsası ile yönetim kurulunda birlikte yer aldıklarını ve bu kurumlarla bir ortaklık ilişkilerinin olduğunu belirtti. Denizli’de üniversite-sanayi iş birliğinin ilk adımının Pamukkale Teknokent’te atıldığını dile getirdi. Sanayicilerin kapısının Pamukkale Üniversitesi öğrencilerine sonuna kadar açık olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Kutluhan; Denizli Sanayici İş Adamları Derneği, Makine Sanayici İş İnsanları Derneği ve Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği gibi meslek örgütleri ile staj anlaşmaları yaptıklarını söyledi. Pamukkale Teknokent’te 120 firmanın faaliyet gösterdiğini ve bu firmalardan 40 tanesinin Pamukkale Üniversitesi’nden mezun öğrencilere ait olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, bunun gurur verici bir tablo olduğunun altını çizdi. Denizli’nin çalışkan bir il olduğunu bir kez daha vurgulayan Rektör Prof. Dr. Kutluhan: “Üniversite olarak biz de çok çalışmalıyız” dedi.

“Üniversitemizde teknoloji alanındaki çalışmalar üst düzeyde”

Havacılık, Teknoloji Ve Uzay Teknolojisi Festivali’nde (TEKNOFEST) Pamukkale Üniversitesi Takımlarının elde ettikleri başarılara değinen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Yarışmalarda takımlarımız iki yıl üst üste toplam 5 dalda ödül aldı. Ödüllerini Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden aldılar. Dolayısıyla üniversitemizde teknoloji alanındaki çalışmaları üst düzeyde. Yine takımlarımız yarışmalara hazırlanıyorlar. Katılan 14 takımdan 5 takımızın ödül alması bizleri çok sevindirdi. İki yıl üst üste roket kategorisinde birincilik elde eden Hazar Roket Takımımız için Pamukkale Teknokent’te bir alan ayırdık. Denizlili iş insanlarımız da takımımıza destek veriyor. İnancım o dur ki roket sanayimize Denizli olarak önemli katkılar vereceğiz.” şeklinde konuştu. Sözlerinin devamında Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar’ın nano teknoloji alanında TÜBA-GEBİP ödülü aldığını hatırlatan Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, bilim ve teknolojinin yanı sıra spor tesisi altyapısının Türkiye genelinde ilk beşte olduğunu ifade etti. Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimler Fakültesi’nin Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile “Denizli’de Spor yapmayan Kalmasın” projesini başlattığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Kutluhan: “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile gerçekleştirdiğimiz proje sayesinde, spora kabiliyeti olan gençleri seçip, onları önce kendi kulüplerinde yetiştirip, daha sonrasında spor alanında da çok büyük başarılar elde etmeyi istiyoruz. Üniversiteler arası yarışmalarda sporcularımız çok sayıda ödül aldı. En son Üniversitelerarası Satranç Şampiyonasına, çevrimiçi olarak ev sahipliği yaptık. Üniversitemizde 165 adet öğrenci topluluğu var. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün Gençlik Merkezleri ile Üniversitemizin öğrenci topluluklarının ortak çalışmalarından güzel projeler çıkacağına inanıyorum”  dedi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, programın sonunda Pamukkale Üniversitesi’nin sosyal ve kültürel imkânlar hakkında kısaca bilgi verdi. Pamukkale Üniversitesi’nin de kazı çalışmalarını yürüttüğü önemli antik kentlerin Denizli ve bölgesinde yer aldığını hatırlattı. Rektör Prof. Dr. Kutluhan, yeni eğitim öğretim modelinin, üretime dayalı bir üniversite olduklarını gösteren en somut örneklerinden biri olduğunun altını çizerek konuşmasını tamamladı.

Programın tamamını Pamukkale Üniversitesi resmi Youtube kanalından izleyebilirsiniz:

https://youtu.be/YgTjJX1j7uA

Ege - Denizli Haberleri

Muğla'da 4.7 büyüklüğünde deprem
Beyağaçta O Gelenek Yasaklandı
Ambulans helikopter hastaneye çarptı
4.Kent Lokantası Açıldı 5.incisi Geliyor
Dördüncü kent lokantası hizmete açılıyor