Yalçın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Geçtiğimiz günlerde Pamukkale Üniversitesi uzaktan eğitim programını uygulayacağını açıklamış, canlı derslere katılımı zorunlu kılmış, derslerde yoklama yapılacağını bildirmiştir. Ayrıca öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla aldıkları derslerin tekrarlarını izlemelerini de engellemiş, canlı derse katılımı yegâne şart koşmuştur. Üniversite öğrencilerinin tüm itirazlarına rağmen bu kararında ısrarcı olan Pamukkale Üniversitesi, aynı saatte birden çok dersi olan, ders çakışması yaşayan öğrencilerin durumuna dair başta bir açıklama yapmazken itirazlar üzerine ders çakışması yaşayan öğrenciler için bir buton uygulaması getirerek yalnızca bu öğrencilerin çakışan derslerinin tekrarlarını izlemelerine kağıt üzerinde müsaade etmiştir.
Ancak ekonomi ve eğitim sistemi nasıl çöktüyse Pamukkale Üniversitesinin uzaktan eğitim sistemi olan PAÜ Pusula canlı ders sistemi de uzaktan eğitimin başladığı ilk gün olan 05 Ekim Pazartesi dahi çökmüş, öğrencilerin yarısından fazlası canlı derslere katılamamıştır. Uzaktan eğitimin ikinci günü ve üçüncü günü olan bugün de bu sorun giderilememiş ve öğrencilerin bir çoğu derslere yine katılım sağlayamamıştır. Ders çakışması yaşayan öğrencilerin çakışan derslerini tekrar izleyebilmelerini sağlayacak olan buton sistemi de aynı şekilde fiyasko çıkmış, neredeyse hiçbir öğrenci üniversitenin bahsettiği butonu sistemlerinde görememiştir.
ÖĞRENCİLER DE SİSTEMİN ENKAZI ALTINDA BIRAKILMIŞTIR!
Üniversite öğrencilerinin öğrenim harçlarına daha geçtiğimiz günlerde zam yapılmışken uzaktan eğitim sistemleri hakkında çözümcül bir çalışmanın yapılmadığı ortadadır. Öğrencilerin geleceğine yatırım yapmayıp, uzaktan eğitim altyapısını sağlayamayan iktidar harçlara zam yaparak gözünü yalnızca; batık ekonomi yüzünden geçinemeyen ailelerin ve öğrencilerin ceplerine dikmiştir. Başta YÖK, ardından da Pamukkale Üniversitesi yönetimi, öğrencileri kaderlerine mahkum etmiş, uzaktan eğitim sistemi açık olarak çökmüş, ÖĞRENCİLER DE SİSTEMİN ENKAZI ALTINDA BIRAKILMIŞTIR!
Pamukkale Üniversitesi yönetimine uyarı ve tavsiyemizdir; EBA sistemi çöktüğü zaman "Bu aslında bizim için olumlu bir haber" diyen Milli Eğitim Bakanını veya dolar 7.80'e dayandığı zaman "döviz kuru benim için önemli değil, oraya hiç bakmıyorum" diyen sosyete damatı örnek alarak pollyannacılık oynamayın! Siz doğrudan soruna bakın. Uzaktan eğitim sisteminden hiçbir verim alınamamakta ve sürekli çökmekte, üniversiteler bilim üretme fonksiyonunu yitirmekte, dersler bilgisayar ortamında öğrenim sonucu doğurmamaktadır. Bu yüzden gerekli maske, mesafe, sınıf kontenjanı, havalandırma ve dezenfekte önlemlerinin alınarak tıpkı Avrupada olduğu gibi yüz yüze eğitime geçilmesi gerekmektedir. Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin bu mağduriyetleri en kısa zamanda gidermeli, eğitim hakları etkin olarak sağlanmalı, eğitime ulaşmalarına engel değil destek olunmalıdır!